Status Back Pro percelen niet duidelijk

Status Back Pro  percelen niet duidelijk.1
Status Back Pro  percelen niet duidelijk.2Meer dan 2000 mensen hebben zich laten registreren om in aanmerking te komen voor een perceel te Back Pro, gelegen ten zuiden van de Prins Bernardpolder. Middels een loting zijn 984 personen in aanmerking gekomen voor een aanvraag. Rachied Doekhie gaf eerder te kennen dat hij niet meer met deze kwestie wil bemoeien, omdat zijn partij 2 zetels heeft behaald en de tegenpartij 3 zetels, en daarom moeten ze maar bij de tegenpartij gaan. De aanvragers die voor de verkiezingen nog heilig beloofd was dat het perceel in orde zou komen, voelen zich nu in de steek gelaten en hebben zich ten einde raad gewend tot de DNA-leden Djoties Jaggernath, Jitendra Kalloe en William Waidoe, allen van de oppositie. De DNA-leden vinden het vreemd dat voor de verkiezingen alles in orde werd gemaakt en vlak na de verkiezing er wordt gezegd dat het project wordt stopgezet zonder aan te geven wat de redenen zijn.
Deze 3 DNA-leden hadden op zaterdag 8 augustus de aanvragers van Back Pro uitgenodigd voor een vergadering, waar er een inventarisatie en registratie is gehouden. Ongeveer 80 mensen hebben zicht laten registreren. De aanvragers die niet aanwezig waren, zijn uitgenodigd om zich alsnog te registreren.
Een groot aantal van de aanvragers blijkt voldaan te hebben aan de verplichtingen van de bereidverklaring en heeft betaald voor onder andere ontsluitingskosten, landmeterskosten en zegelkosten. De 3 DNA-leden hebben met de aanvragers afgesproken dat onderzocht zal worden wat de status is van het project en of het domeingrond in deze om domeingrond gaat. Het vermoeden bestaat dat de grond zou behoren aan Surland of NV FAI. Zo gauw er wat duidelijkheid is in deze kwestie zal er een vervolgvergadering gehouden worden, en zullen de 3 DNA-leden zich committeren om deze groep personen te blijven begeleiden totdat er genoegdoening is gevonden voor deze groep mensen.

error: Kopiëren mag niet!