Hopelijk zijn we nu zo ver

Naar aanleiding van de openbrief van Sandew Hira (Dew Bboeram) met de naam “De Getuigenis”, en de reactie van President Desire Delano Bouterse daarop, hoopt Henk Herrenberg dat we als natie thans zo ver zijn.
Henk Herrenberg was tijdens de 8 december gebeurtenissen Surinames gevolmachtigd ambassadeur in het Koninkrijk der Nederlanden (Den Haag).
Teruggekeerd in Paramaribo in 1984, heeft hij alle initiatieven van de toenmalige bevelhebber van het Nationaal Leger, D. D. Bouterse, om te komen tot vrede en nationale verzoening ondersteund en getracht te realiseren.
Omdat de politieke wil in het algemeen, maar bij de nabestaanden van de 8 december slachtoffers in het bijzonder ontbrak, hebben alle initiatieven in die tijd schipbreuk geleden. In 1992 heeft Herrenberg zijn in het Engels geschreven boek “National Reconciliation a Must”, gepubliceerd.
Naar aanleiding van de openbrief van Dew Baboeram, met de schrijversnaam Sandew Hira, “De Waarheid maakt vrij”, heeft Herrenberg een duidelijke reactie “Misschien zijn we nu als natie in wording, zover”.
Henk Herrenberg

error: Kopiëren mag niet!