Murwin Leeflang: “Er is een probleem”

“De vakbeweging is gehoord door de formateur en president van Suriname. De details heb ik nog niet ontvangen vanwege een persoonlijke aangelegenheid. Nadat ik mij in de eerstkomende vergadering van Ravaksur zal laten informeren, zal ik een officiële reactie daarop geven”, zegt vakbondsvoorzitter Murwin Leeflang. “De actuele zaken heb ik toch wel kunnen volgen, maar helaas is die bezorgdheid die er was voor de verkiezingen van 25 mei nog meer toegenomenen, natuurlijk correct ook. En dit zeg ik als we kijken hoeveel gelden de overheid aan bedrijven moet betalen waar er arbeiders in dienst zijn waaronder de bouwsector, civieltechnische bedrijven, constructie en ga zo maar door. Er zal dus een situatie ontstaan van inkrimpingen in bedrijven en deze zullen niet te stuiten zijn.En dat houdt in dat die arbeiders vanwege deze situatie met ontslag zullen gaan ofschoon het al gebeurd is, omdat ik zeker 6 gevallen op dit moment in behandeling heb.”
“Arbeiders en hun gezinnen worden de dupe van deze zeer onsmakelijke situatie. De financiële positie van dat gezin is direct kapot en dan volgt armoede”, stelt Leeflang.
De financiële positie van de overheid die goed zat in 2010 met een sterke SRD, is er niet meer. Die SRD 50, daar koop je minder mee, die controle op de prijzen in de winkels daar is geen zicht op. De arbeiders, de werkende klasse, die zal weer het slachtoffer worden van een beleid dat ons na 5 jaren veel meer gekost heeft dan wat wij werkelijk zien”, voorspelt Leeflang.
“Wie houdt wie voor de gek in dit land? De inschrijvingsgelden zijn afgeschaft en nu moeten ouders geld geven voor kopieën en andere zaken. Had men dan liever het inschrijfgeld gelaten. Onze portemonnee zal het met minder moeten doen, waar wij niet om gevraagd hebben. Ik heb juist uitgekeken naar de zovele projecten die voor de verkiezingen van 25 van start zouden gaan, die banen zouden opleveren en nu is alles stil; dus er is een probleem.”

error: Kopiëren mag niet!