CHS ook voor gerecht als nieuwe leden niet worden toegelaten

De politieke organisaties de VHP en de NPS houden de ontwikkelingen van het Centraal Hoofdstembureau (CHS) nauwlettend in de gaten. Informatie heeft Dagblad Suriname bereikt dat indien het Centraal Hoofdstembureau weigert om de twee nieuwe assembleeleden toe te laten, op de plaats van de teruggeroepen PL-assembleeleden Raymond Sapoen en Diepak Chitan, het orgaan een kort geding kan verwachten van de politieke organisaties.
Op de plaats van Chitan in Saramacca die teruggeroepen is door de PL, zal de NPS-kandidaat Prem Sardjoe vooruitgeschoven moeten worden. Op de plaats van Sapoen in Wanica, wordt vooruitgeschoven, Barkat Mohabali van de VHP.
Partijvoorzitter Chan Santokhi van de VHP geeft aan Dagblad Suriname te kennen dat de partij een schrijven heeft gericht naar het CHS. Op basis van het antwoord zullen er vervolgstappen ondernomen worden in samenwerking met de juristen.
Ook NPS-voorzitter Gregory Rusland geeft te kennen een brief gericht te hebben naar het CHS waarin om duidelijkheid wordt gevraagd wat de acties van het CHS zullen zijn op grond van de terugroeping van de twee PL-leden. Maar de brief van de NPS is nog steeds niet beantwoord door het CHS.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!