Sapoen en Chitan wel uitgenodigd door Simons

De PL-assembleeleden, Raymond Sapoen en Diepak Chitan, zijn dinsdag per e-mail geconvoceerd door parlementsvoorzitter Jenny Simons voor een huishoudelijke vergadering die donderdag, vandaag, belegd wordt. Uitgerekend dinsdag, de dag waarop de uitnodigingen door Simons de deur zijn uitgestuurd, kreeg zij van de PL-leiding een tweede deurwaardersexploot toegestuurd. Daarin staat onder andere opgenomen dat Sapoen en Chitan door de PL zijn teruggeroepen en volgens de wet geen assembleeleden meer zijn. Ook staat opgenomen in het deurwaardersexploot dat indien parlementsvoorzitter Simons beide mannen uitnodigt en toelaat tot het parlement, zij voor de tweede maal voor de rechter wordt gesleept.
Dagblad Suriname sprak met Chitan, die de handeling van de PL-voorzitter, Paul Somohardjo, niet meer begrijpt. Volgens hem doet de voorzitter van de PL er alles aan om hen te dwarsbomen als volksvertegenwoordigers. ‘Er zijn geen gronden aanwezig om ons terug te roepen. Wie zal wie terugroepen’, redeneert Chitan. Hij benadrukt totaal niets te hebben tegen Somohardjo. Het enige wat hij wil bewerkstelligen, is verandering brengen binnen de PL. ‘We zijn ook niet naar een andere partij gegaan, we gaan onze eigen PL-fractie vormen binnen het parlement.’
Dagblad Suriname maakte ook contact met Somohardjo. Volgens hem staat het als een paal boven water dat er een tweede kort geding volgt tegen parlementsvoorzitter Simons. Volgens Somohardjo heeft de parlementsvoorzitter heel duidelijk en bewust het deurwaardersexploot, dat tot tweemaal toe naar haar is verstuurd, naast zich heeft neergelegd.In de huishoudelijke vergadering vandaag wordt een commissie benoemd voor de inauguratie van de president en de vicepresident op 12 augustus. Ook is als agendapunt opgenomen ‘Kiezing Commissie van Rapporteurs voor de ontwerpwet houdende nadere wijziging van het Wetboek van Strafrecht (G.B. 11911 no 1, zoals laatstelijk gewijzigd bij SB 2012 no.70, en regels ter preventie en bestrijding van corruptie (Anticorruptiewet)’.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!