Quality Care Thuiszorg: ‘Afgesproken zorg op afgesproken tijd’

Letterlijk aan de keukentafel is Anne-Marie van Genderen begonnen met Quality Care Thuiszorg. Inmiddels in 10 jaar uitgegroeid tot een gerenommeerde thuiszorginstelling, die vanuit haar sfeervol kantoor professionele en deskundige zorg aan mensen thuis biedt.
De drijfveer van Quality Care Thuiszorg is het bieden van kwaliteit.
‘Belangrijk voor mij is dat iedere medewerker in ons bedrijf zich kan en mag ontwikkelen. We zijn een lerende organisatie waar we fouten mogen maken en waar we leren van onze fouten, zolang onze drijfveer kwaliteit blijft en ons belangrijkste doel tevreden klanten’, aldus algemeen directeur Anne-Marie van Genderen.
Quality Care Thuiszorg is als enige (thuis-) zorgorganisatie dan ook sinds 2010 ISO 9001-2008 gecertificeerd, wat wil zeggen dat zij voortdurend bezig is met monitoring en verbetering van de kwaliteit. Haar medewerkers, verpleegkundigen en verzorgenden bieden zorg vanuit hun hart, dat wil zeggen met betrokkenheid, liefde en aandacht voor hun klanten, maar ook voor de familie, die het vaak even hard nodig hebben.
Quality Care Thuiszorg biedt zorg aan mensen thuis, zodat zij zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Denk aan mensen met een chronische ziekte als dementie, de ziekte van Parkinson en diabetes. Ook biedt zij zorg aan mensen die uit het ziekenhuis komen na een beroerte, of mensen die een wond hebben.
Quality Care Thuiszorg biedt tevens specialistische zorg thuis, zoals palliatieve zorg. Dat is zorg en begeleiding in de laatste levensfase en verpleegtechnische zorg als wondverzorging, injecties toedienen en sondevoeding toedienen.
‘Voor QCT is het belangrijk dat we zeggen wat we doen en doen wat we zeggen. Kortom gaat het om het geven van de afgesproken zorg op de afgesproken tijd.’ Uit dankbaarheid wil Quality Care Thuiszorg iets terugdoen voor de gemeenschap. Naast het vieren van dit heuglijke feit met het personeel en genodigden, waarbij ook een officiële teint en een verrassing aan gekoppeld is, zal zij voor alle bewoners en personeel van Stichting In de Ruimte gaan koken op vrijdag 31 juli. Daarnaast heeft QCT een adoptieproject in het leven geroepen. Hierbij biedt het wekelijks (gratis) zorg aan iemand die geen familie en geen financiële middelen heeft. Quality Care Thuiszorg wil in de toekomst steeds meer gaan samenwerken met andere instellingen, zodat de klant nog beter geholpen wordt.

error: Kopiëren mag niet!