Dr- en rr-leden Para maandagmorgen beëdigd en geïnstalleerd

DR en RR Para vanmorgen beedigd en geinstalleerd 2
DR en RR Para vanmorgen beedigd en geinstalleerd 3
DR en RR Para vanmorgen beedigd en geinstalleerd 4
DR en RR Para vanmorgen beedigd en geinstalleerd 1De beëdiging en installatie van districtsraadsleden(dr) en ressortsraadsleden (rr) van Para heeft gistermorgen plaatsgevonden op het commissariaat. De volksvertegenwoordigers moesten na de installatie direct hun eerste vergadering houden. Daarbij werden de geloofsbrieven onderzocht, waarna er een voorzitter, ondervoorzitter en secretaris werden gekozen. Para telt 53 rr- en 9 dr-leden, allen, gekozen uit de Nationale Democratische Partij (NDP).
De dr-leden moesten de eed of belofte afleggen in handen van minister Stanley Betterson. Bij de rr-leden geschiedde de beëdiging door districtscommissaris John de La Fuente. De nieuwe dr- en rr-leden kregen een nieuwe badge. Dit om te voorkomen dat de gewezen regionale vertegenwoordigers die hun badge niet hebben ingeleverd, onrechtmatig gebruik hiervan kunnen maken.
De La Fuente riep de volksvertegenwoordigers op om hun uiterste best te doen voor de ontwikkeling van het district. Para is volgens de burgervader het district voor de ” toekomst” vanwege de potenties aan hulpbronnen die in dit district voorkomen. De ligging van Para is volgens De La Fuente ook bepalend voor een invloedrijke toekomst, omdat reizigers door het district moeten om hun eindbestemming te vinden lokaal en internationaal.
De uitslag van de verkiezingen is vastgesteld door het Centraal Hoofdstembureau op 15 juni en bindend verklaard door het Onafhankelijk Kiesbureau op 19 juni. Het is een wettelijke verplichting om na het bindend verklaren van de verkiezingen, binnen 30 dagen de gekozen parlementariërs en districts- en ressortraadsleden te installeren. Het Ministerie van Regionale Ontwikkeling heeft de verantwoordelijkheid om de dr- en rr-leden te beëdigen en te installeren.

error: Kopiëren mag niet!