Karta-Bink en Tamsiran plaatsen vraagtekens achter legitimiteit protesterende kernen

PL-assembleelid tevens hoofdbestuurslid Ingrid Karta Bink heeft samen met het collega-hoofdbestuurslid Ronny Tamsiran een verklaring uitgebracht, waarin zij vraagtekens plaatst achter de legitimiteit van de protesterende kernen. Deze verschuilen zich achter de zogenaamde structuren ‎van de PL. De twee hoofdbestuursleden geven aan dat de zogenaamde protesterende kernen de partijvoorzitter Paul Somohardjo ten onrechte beschuldigen. Tevens vragen ze zich af waarom de zogenaamde protesterende kernen hun misnoegen niet hebben geuit tijdens de partijraadsvergadering en waarom ze geen protest hebben aangetekend. Ondanks verstuurde uitnodigingen waren zij niet aanwezig.
In de verklaring staat verder opgenomen dat door de zogenaamde protesterende kernen wordt aangegeven dat Somohardjo de stem van de partijleden en het volk minacht. Er wordt verduidelijkt dat de zinsnede ‘stem van het volk’ gemakkelijk in de mond wordt genomen zonder erbij stil te staan wat de waarachtige betekenis van deze woorden is. Karta Bink en Tamsiran vragen zich dan ook af of de overlopers, Raymond Sapoen en Diepak Chitan, die door de zogenaamde protesterende kernen worden ondersteund, daadwerkelijk gehoor hebben gegeven aan de stem van het volk door over te lopen en de NDP te ondersteunen. Integendeel hebben zij gehandeld tegen de belofte aan het volk.
Ook wordt aangegeven dat de overlopers de handelingen van de PL-voorzitter ervaren als een scherpe dolksteek, die een vader zijn kinderen geeft. ‘Maar hoe voelt de vader zich wanneer door zijn kinderen het huis dat hij heeft opgezet met hem erin, wordt vernietigd?’ De overlopers willen rustig hun gang gaan door de PL-leiding voor het gerecht te slepen en een dwangsom te eisen van SRD 1 miljoen.
Asha Gajadien Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!