Brudu Grantangi Dag voor trouwe bloeddonoren

Dit jaar bestaat Het Surinaamse Rode Kruis 75 jaar. De Vrienden van de Bloedbank willen in dit jubileum jaar van het SRK en speciale Brudu Grantangi Dag organiseren voor enkele bijzondere bloeddonoren. “Onze streefdatum is zaterdag 8 augustus 2015”, zegt hoofdcoördinator /voorzitter van Vrienden van de Bloedbank, Helmond Proeve.
De Vrienden van de Bloedbank hebben o.a. de taak om het bloeddonorschap in Suriname te bevorderen, nieuwe donoren te werven, aandacht te geven aan bestaande donoren, activiteiten (lezingen, wandelloop) te organiseren en de Nationale Bloedbank te ondersteunen daar waar nodig.
De Brudu Grantangi 2015 is speciaal bedoeld voor 25 bloeddonoren waarvan 4 dames tussen de 50 tot 60 keren en 21 heren die tussen 100 tot 140 keren vrijwillig en spontaan bloed hebben afgestaan aan de Nationale Bloedbank van Het Surinaamse Rode Kruis om de zieke mens in nood te helpen en daarmee zelfs soms mensenlevens te redden. “Met deze hoge aantallen van bloeddonaties kunnen we gerust spreken van mijlpalen. Hierdoor voelen wij ons verplicht om deze bijzondere groep bloeddonoren extra te verwennen en in het zonnetje te zetten en namens de totale Surinaamse gemeenschap deze stille helden ook bijzonder te bedanken”, zegt Proeve. “Naast de Brudu Grantangi Avond welke gehouden zal worden in hotel Maisonadia (sponsor), willen wij een Brudu Grantangi Award (ontworpen door een Surinaamse kunstenaar) en cadeaus geven als blijk van waardering voor hetgeen zij vrijwillig hebben gegeven/gedoneerd aan de Surinaamse gemeenschap.Wij Vrienden van de Bloedbank hopen dat u ons verder zal helpen de Brudu Grantangi 2015 tot een onvergetelijke te maken voor deze bijzondere bloeddonoren. Eveneens hopen wij dat dit tegelijkertijd een prikkel/stimulans mag zijn voor vele in de samenleving om zich ook aan te sluiten als bloeddonor bij de Nationale Bloedbank van het Surinaams Rode Kruis.”

error: Kopiëren mag niet!