VHP vandaag wel aanwezig bij verkiezing Bouterse

De 9 man tellende VHP-fractie zal vandaag wel aanwezig zijn in het parlement, waar gedurende een buitengewone vergadering de verkiezing van Desi Bouterse tot president en Ashwin Adhin tot vicepresident zal plaatsvinden. Partijvoorzitter Chan Santokhi, bevestigde tegenover Dagblad Suriname dat de VHP-fractie quorum zal verlenen en aanwezig zal zijn op de buitengewone vergadering. Feit is dat de VHP haar strategie niet ruim van tevoren wilde bekendmaken.
Dagblad Suriname heeft van insiders vernomen dat de VHP-fractie na de verkiezing behalve de felicitatieboodschap ook een statement wil presenteren. Het is nog onduidelijk of de verklaring deel zal uitmaken van de felicitatieboodschap of dat dit extern gebracht zal worden. Volgens insiders binnen de VHP heeft de leider van de NDP tevens de presidentskandidaat Desi Bouterse, de VHP onnodig op de lange baan gehouden en is uiteindelijk erin geslaagd sympathie te krijgen van de VHP-voorzitter voor het ondersteunen van de presidents- en vicepresidentskandidaat.
Gesteld wordt dat Bouterse de VHP opzettelijk aan het lijntje heeft gehouden ter wille van zijn eigen politiek gewin. Bouterse zou zijn plan heel goed en strategisch goed uitgestippeld, hebben uitgevoerd. Zodanig dat de VHP-voorzitter geen weerstand kon bieden. Aangehaald wordt dat Santokhi, Bouterse uitgemaakt heeft voor drugsdealer en het binnenbrengen van Hezbollah in Suriname. Tegen deze achtergrond worden de wenkbrauwen gefronst op grond waarvan Santokhi de belofte heeft gedaan de presidentskandidaat te ondersteunen. Door Bouterse zou ook zijn aangegeven aan de VHP-leider om een lijst met issues te presenteren. Maar hier staan de VHP-insiders heel sceptisch tegenover. Ze stellen dat Bouterse zijn eigen issues, die hij vanaf 2010 presenteerde, niet heeft uitgevoerd. ‘Na de verkiezing is hij ons weer vergeten en gaat hij zich weer bezighouden met zijn eigen dingen’, luidt de voorspelling omtrent het gedrag van Bouterse na de verkiezing.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!