Vernieuwd ‘groen onderwijs’ Natin is praktijkgericht

Open dag vernieuwd groen onderwijs Natin (5)
Open dag vernieuwd groen onderwijs Natin (1)
Open dag vernieuwd groen onderwijs Natin (2)
Open dag vernieuwd groen onderwijs Natin (3)
Open dag vernieuwd groen onderwijs Natin (4)Vanaf oktober 2015 start het Natuurtechnisch Instituut met de vernieuwde ‘groene opleidingen’. In dit verband werd op zaterdag 11 juli, op Natin-Mottonshoop, een open dag gehouden voor het vernieuwde groen onderwijs. Deze open dag was een onderdeel van de wervingscampagne van het Natin. Natin-directeur Cynthia Grunberg gaf aan dat zij hiermee bij de aankomende studenten van het Natin, hun ouders en de samenleving informatie verstrekken over de vernieuwde groene opleiding. Vanaf de oprichting van het Natin bestaan de studierichtingen bosbouw en landbouw, maar de belangstelling, en zeker voor de landbouwrichting, liet te wensen over.
Het regulier systeem van het Natin bestaat uit de studierichtingen landbouw, bosbouw en toerisme. Natin gaat nu over tot meer praktisch onderwijs. Hierbij komen er meer excursies, stages en vakbegeleiding bij.
“We zijn er nu aan toe, om het onderwijs te vernieuwen en op de praktijk toe te spitsen om hetgeen wij in de sector willen bereiken, te bereiken. We zijn gestart met het project om de opleiding aantrekkelijker te maken, beter te laten aansluiten op de praktijk, en natuurlijk ervoor zorg te dragen dat meer studenten belangstelling hebben voor het project”, zegt Grunberg.
Als onderdeel van de campagne zijn er steekproeven genomen waarbij er 20 scholen zijn bezocht. Grunberg geeft aan dat het bezoeken van scholen zal worden voortgezet.
“Het curriculum voor het 1ste jaar is al ontwikkeld. We zijn bezig met het curriculum voor het 2de jaar. We moeten kijken naar praktijkfaciliteiten. We zijn heel hard bezig en het ziet er goed uit’, meent Grunberg. De directeur hoopt dat er een ruime groep zich aanmeldt voor deze vernieuwde opleiding.
Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!