Zaterdag morgen waren de medewerkers die tijdens de verkiezingen gewerkt hebben, zeer verhit toen zij erachter kwamen dat zij niet volledig betaald zouden worden. Van een getuige kreeg Dagblad Suriname te horen dat er afgesproken was dat behalve betaling voor de kaarten die zij hebben verstrekt, zij ook bij het inzetten van hun eigen vervoer de vervoerskosten uitbetaald zouden krijgen. Bij aankomst op het commissariaat Zuid-West kregen zij echter te horen dat de colporteurs alleen de vervoerskosten uitbetaald zouden krijgen en niet de getuigen. Een getuige gaf aan dat de colporteurs en getuigen apart werden geroepen en aan elke groep werd gevraagd wie over eigen vervoer beschikte. Er werd toen besloten dat een getuige met vervoer dan samen zou rijden met een colporteur die niet over vervoer beschikte. De gebelgde getuige gaf aan dat er apart is getekend voor alle dagen waarin zij haar vervoer heeft ingezet. Dat waren namelijk 11 dagen. Er is afgesproken dat voor vervoerskosten ongeveer SRD 35 per dag uitgekeerd zou worden. Een andere dame die 14 dagen heeft gewerkt, geeft hetzelfde relaas. Zij vindt het namelijk belachelijk dat hoewel er bewijs is volgens haar, er netjes is getekend voor de dagen dat ze met haar vervoer gereden heeft en ze toch aan het einde van de rit niet betaald wordt. “En dan wil men je ook niet te woord staan. Waarom gaan zaken van de overheid altijd zo?”, vraagt deze dame zich geërgerd af.
Dagblad Suriname nam contact op met districtscommissaris Mike Nerkust die aangaf dat bepaalde zaken bij het tekenen toch niet zuiver zijn verlopen. Hij geeft wat de betaling betreft aan dat zij deze alleen kunnen verrichten, volgens hetgeen zij gespecificeerd hebben gekregen. De dc, die nog niet op kantoor was op dat moment, gaf wel aan dat bij aankomst hij de zaak gelijk zou aanpakken en achterhalen wat er mis gegaan is. Dc Nerkust vond toch wel erg dat zaken niet helemaal naar wens verliepen vooral hoe er een beroep gedaan is op het personeel van het commissariaat om in het weekend te werken zonder overuren te boeken. Dc Nerkust gaf aan zich liever eerst te oriënteren over de zaak voor er verder op in te gaan.
Ook in Commewijne zelfde probleem
Een getuige die zijn diensten heeft ingezet in Commewijne, klaagde eveneens dat hij geen vervoerskosten vergoed heeft gekregen, terwijl hij tien dagenlang zijn vervoer heeft ingezet. Hij heeft aan dat zij in Commewijne over lange afstanden hebben moeten rijden en hoopt dat hierin snel een oplossing komt.