Mathoera respecteert keuze elk assembleelid

Krishna Hussainali-Mathoera tijdens haar beëdiging (foto: Kevin Ngadimin)
Krishna Hussainali-Mathoera tijdens haar beëdiging (foto: Kevin Ngadimin)
VHP-assembleelid Krishna Hussainali-Mathoera die dinsdag als kandidaat DNA-voorzitter was voorgedragen, benadrukt tegenover Dagblad Suriname, de keuze van elk assembleelid voor het kiezen van de parlementsvoorzitter, te respecteren. Dat een assembleelid van de oppositie niet voor haar heeft gekozen, is helemaal geen punt van discussie laat Mathoera duidelijk doorschemeren. De politica wenst deze kwestie ook niet publiekelijk te bespreken. Zij benadrukt dat elk assembleelid op grond van een visie zijn of haar keuze heeft gemaakt. Het gaat immers om een geheime verkiezing conform de grondwet. Zij benadrukt dat de grondwet door een ieder nageleefd moet worden.
Een assembleelid van de oppositie heeft niet voor haar gekozen, maar wel voor Marinus Bee die door de Abop was voorgedragen als vicevoorzitter. Hij eindigde met 19 stemmen, terwijl Mathoera 18 assembleeleden achter zich kreeg.
Ondertussen is door de voorzitter van de Abop, Ronnie Brunswijk, aangegeven dat het Abop-assembleelid Edward Belfort niet voor Mathoera heeft gestemd. Dit zou een uitvloeisel zijn van een persoonlijke vete. Over een mogelijke persoonlijke kwestie tussen haar en Belfort weet Mathoera niets. ‘Ik heb mijn werk altijd naar eer en geweten gedaan binnen het korps.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!