Uitnodigingsbrieven beëdiging Sapoen en Chitan ingetrokken

Uitnodigingsbrieven die al verstuurd waren naar de overgelopen PL’ers Raymond Sapoen en Diepak Chitan voor 30 juni 2015 zijn ingetrokken. De griffie heeft de opdracht van parlementsvoorzitter Paul Somohardjo gekregen om een ander schrijven te richten naar deze twee PL’ers, waarin de eerder verzonden convocatie als niet verzonden moet worden beschouwd. Dit deelt Paul Somohardjo, voorzitter van de PL, mee aan Dagblad Suriname. De partijraad van de PL heeft de toestemming verleend aan het hoofdbestuur om Sapoen en Chitan terug te roepen. De deurwaardersexploten zijn er als bewijslast. Somohardjo, die vanaf het prille begin stelde dat hij Sapoen en Chitan zou terugroepen, heeft de daad bij het woord gevoegd. ‘Sapoen en Chitan zijn geen volksvertegenwoordigers meer’, verklaart Somohardjo.
Eerder gaf Somohardjo te kennen dat hij uit hoofde van zijn functie als parlementsvoorzitter Sapoen en Chitan niet zou beëdigen als assembleeleden. Zover hoeft het niet meer te komen. De uitnodigingsbrieven voor beëdiging zijn ingetrokken. Hoewel het nog niet duidelijk is of de beëdiging op 30 juni nog voortgang zal vinden, zal dezelfde procedure gelden voor de twee mannen, benadrukt Somohardjo. Zondagavond was hij met president Desi Bouterse in overleg of de beëdiging die voor 30 juni gepland was, verschoven kan worden.
Somohardjo denkt niet dat het intrekken van de uitnodigingsbrieven, als teken van machtsmisbruik kan worden gezien. ‘Ik maak geen misbruik van niemand en van niets, ik maak alleen gebruik van de letter van de wet’, zegt Somohardjo met klem. Hij zegt dat hij altijd een man is van zijn woord. Het verhaal van Sapoen en Chitan kan volgens hem in de geschiedenisboeken opgeslagen worden. Aan het Centraal Hoofdstembureau is het verzoek gericht om de open plaatsen van Sapoen en Chitan in de districten Saramacca en Wanica in te vullen middels doorschuiving van andere DNA-kandidaten.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!