Onderzoeksfonds universiteit herleeft na 4 jaren

Onderzoeksfonds Adek wordt na 4 jaren geherintroduceerdIn hooguit twee maanden zal aan het onderzoeksfonds van de Anton de Kom Universiteit van Suriname nieuw leven worden ingeblazen. Dit zei Kenneth Goenopawiro, secretaris van universiteitsbestuur, gisteren. Deze uitspraak deed de secretaris tijdens een discussie in verband met het 5-jarig bestaan van de E-journal van de universiteit. Het onderwerp van het publiceren van wetenschappelijke artikelen was aan de orde. Van daaruit werd ook het aspect van onderzoek aan de orde gesteld. Het heeft niet lang geduurd voor financiering van onderzoek aan de orde kwam. Voor het plegen van wetenschappelijk onderzoek is er vaak behoefte aan financiële middelen. Voor zulke projecten had de universiteit een onderzoeksfonds, dat al 4 jaren ‘in de freezer’ lag. Er werd aan het eind van de discussie op het bestuur van de universiteit nadrukkelijk een beroep gedaan om de kraan van het onderzoeksfonds weer open te doen. Het enige wat Goenopawiro tijdens de discussie prijsgaf, was dat het onderzoeksfonds al vanuit de freezer is gehaald en in de ijskast is gestopt.
“We hebben tot nu toe 3 keren met de instanties binnen de universiteit gesproken, met name alle onderzoeksinstituten en faculteiten. Het gaat bij deze om een werkbaar onderzoeksfonds. Er is een consultant ingehuurd en die heeft gesprekken gevoerd met de professoren en leerstoelhouders om te weten hoe zij denken over het herintroduceren van het onderzoeksfonds”, zei Goenopawiro in gesprek met Dagblad Suriname.
De redenen voor het dichtdraaien van de kraan van het onderzoeksfonds wilde Goenopawiro niet prijsgeven. Een groep van de deelnemers aan de discussie vindt het ook niet interessant meer te weten waarom de kraan werd dichtgedraaid. Zij wensen gewoon dat het fonds weer in het leven wordt geroepen. Het onderzoeksfonds waar de secretaris het over heeft, zal goed zijn om projecten met een maximum kostenplaatje van US$10.000 per project te kunnen financieren.
Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!