‘Hij kon tenminste de moed opbrengen om ons in de ogen aan te kijken en ons in kennis stellen van zijn politieke koers’, zegt Ronald Gambier in gesprek met Dagblad Suriname over de overloop van PL-assembleelid Raymond Sapoen uit deze partij. Het Comité Lelydorp voor President werd opgericht door ondernemers uit Lelydorp om de twee presidentskandidaten uit dit gebied, Sapoen en Chan Santokhi(VHP), te promoten. Gambier, één van de trekkers van het comité, benadrukt dat zij slechts Santokhi konden promoten als presidentskandidaat. Maar omdat Sapoen ook uit Lelydorp afkomstig is en ook deel uitmaakte van de V7, werd besloten hem niet over te slaan. ‘Want straks zou je horen dat we discrimineren.’ Gambier steekt niet onder stoelen of banken dat het comité diep teleurgesteld is in de overloop van Sapoen. Via de media is vernomen dat Sapoen besloten heeft een eenmansfractie te vormen in het parlement. Gambier benadrukt dat de intensieve promotie van Sapoen door het comité ook heeft bijgedragen aan zijn populariteit. De achterban vindt dat Sapoen misbruik heeft gemaakt van zijn politieke aanhangers.
Hij zegt dat alhoewel het comité, Sapoen niet kon weerhouden van zijn politieke stap, hij wel de durf en grootheid kon opbrengen om het comité te verwittigen van zijn politieke koers. Het comité had voor het laatst een videotalk met Sapoen. Vanwege de verkiezingscampagnes had Sapoen het te druk om het comité persoonlijk te woord te staan.
Gambier stelt met klem dat het comité beslist geen warimbo-plant is die om te buigen is. Het comité blijft voortbestaan, waarbij de democratie hoog in het vaandel wordt gedragen. Er wordt nu al gewerkt naar de verkiezingen van 2020. Het comité dat zijn dagelijkse werkzaamheden blijft verrichten, volgt alle politieke ontwikkelingen op de voet. Waar er misstanden zijn, zullen deze zeker aan de kaak gesteld worden.
Asha Gajadien-Bhagwat