Scenario van de PL-voorzitter

Men zegt wel eens “de vos verliest wel zijn haren, maar niet zijn streken ” en “als de vos de passie preekt, boer, pas op je ganzen!” Dit is duidelijk het geval met de slinkse PL – leider, Salam Somohardjo. Zijn kroonprins, ondervoorzitter en presidentskandidaat, die de oversteek heeft gedaan, spreekt voor zich. Waarom heeft niet een ander lid deze stap ondernomen? Het is simpel te verklaren, omdat Raymond Sapoen veel ervaring heeft en bovendien een heel capabel lid is. Hij is ex-voorzitter van de Pendawa Lima, onderminister van Onderwijs geweest, ex-minister van Minov en gewezen minister van Handel & Industrie. Eerder werd de integere, ex-super minister van Biza, Soewarto Moestadja weggestuurd om de weg te plaveien. Deze creatie, dit scenario van zijn beste paard weg te sturen is van niemand anders afkomstig dan van de doorwinterde leider himself. Dit vanwege het feit dat hij zelf niet meer gewenst is door Desi Bouterse vanwege zijn chantage, die Venetiaan wel gedurende zo een lange periode heeft getolereerd!
Toen de kroonprins van J. Lachman (VHP), ir. George Hindorie, in 1975 verraad pleegde om de onafhankelijkheid te helpen doordrukken, is dat hem nooit in dank afgenomen. Tenslotte sloot hij zich in 1977 aan bij de HPP (Hernieuwde Progressieve Partij) onder voorzitterschap van Panalall Parmessar.
Het is alom bekend dat onze Somohardjo gekwalificeerd kan worden als één van de grootste dissidenten, een verrader en chanteur allertijden. Dissident in de NPS tijdens Johan A. Pengel in 1969 samen met L. Clarke en Ch. Lie Kon Fong. Tijdens de coup van 1982 o.l.v. Surinder Rambocus heeft hij ook zijn bijdrage geleverd. Hij is ook lid geweest van de Nationale Bevrijdingsraad tijdens de binnenlandse oorlog en heeft Ronny Brunswijk ondersteund.
In 2010 keerde hij het Front de rug toe om zich aan te sluiten bij de NDP.
Indien hij de mening is toegedaan, dat de NDP rotzooipolitiek voert, dan is hij ook debet eraan, want hij hielp de NDP de regering te formeren. De wippositie, die de PL en de KTPI al jaren hebben gehad, is thans achterhaald! Na de verkiezingen deed Somohardjo al de uitspraak om de president en de vp in DNA te laten kiezen. Van waar deze voorbarigheid? Zullen er nog meer leden volgen, want Paul Somohardjo zegt, dat desnoods hij alleen in de oppositie zitting neemt…. Welke scenario’s kunnen we straks nog meer verwachten?
De regering die gevormd zal worden, lijkt wel één te zijn van samenraapsels van partijtjes, hopelijk wordt het niet één met een groot waterhoofd! Het moet een regering zijn met meerwaarde, die in ’s landsbelang gaat werken en geen verkwistend beleid, maar een rationeel beleid zal voeren.
Roy Harpal

error: Kopiëren mag niet!