Onze rechtsstaat in gevaar!

Dat is mijn overtuiging en jammer genoeg op grond van mijn persoonlijke ervaring. Het is in feite nog erger want onze rechtsstaat is juist in gevaar, omdat degenen die zich hebben opgeworpen als rechtsbijstandverleners, feitelijk grote geldwolven zijn. Drie advocaten van wie ik kan zeggen dat ze absoluut alleen rechtsbijstand verlenen als ze eerst hebben uitgedokterd of je als klant wel gaat betalen en ook veel gaat betalen. De eerste die was benaderd voor rechtsbijstand opperde al heel snel dat de rekening in percentage neer zou komen op SRD 20.000.
De tweede opperde dat het werk heel erg veel tijd in beslag zou nemen en dat het te betalen bedrag heel hoog zou uitvallen. Geen nood, want de betaling zou over een langere periode gespreid kunnen worden, het zou dus in principe in termijnen betaald kunnen worden. Het totaal zou ruim bekeken kunnen uitkomen op SRD15.000. Om te beginnen moest ik SRD 800 betalen. Ruim een jaar na betaling was nog geen enkele actie ondernomen, ondanks herhaalde verzoeken om dat wel te doen. Toen ik hem op een gegeven moment confronteerde met zijn nalatig gedrag, kreeg ik te horen dat het dossier kwijt was. Ik besloot naar een andere advocaat te stappen, maar ik kreeg mijn SRD 800 niet terug.
De derde advocaat weigerde de zaak en gaf als reden op dat ik een wanbetaler was. Ik stond erop dat zij zou verklaren hoe zij aan de informatie was gekomen en ik hoorde dat zij het van haar cliënten had vernomen. Ik wilde toen weten wie niet was betaald, maar dat wist zij niet! Enfin, moedeloos geworden heb ik toch besloten om de zaak toch aan haar over te laten. Ruim een jaar later word ik gebeld door een kennis die deze advocaat goed kent. Hij verklaarde mij dat de advocaat hem had geïnformeerd dat hij mij moest inseinen dat het helemaal fout ging met de rechtszaak waarin ik verwikkeld was, maar dat zij niets kon doen omdat zij mijn advocaat niet was. Stomverbaasd nam ik contact met haar op, maar ze wilde mij niet te woord staan omdat zij met familie zat. Ik eiste van haar dat ze mij zou informeren en het antwoord was letterlijk: ‘Je moet me niet meer bellen klootzak’; jawel, het antwoord van een advocaatgevestigd aan de Kwattaweg.
Ik begrijp wel dat de goede advocaten nu als het ware ook een stempel opgedrukt krijgen, maar ik zal er alles aan doen om in ieder geval een klacht jegens deze advocaten te deponeren bij het Hof van Justitie omdat de goede advocaten nu ook de dupe worden van deze rotte appels.
De vraag is natuurlijk wel: in hoeverre is het Hof van Justitie, althans leden van het hof ook schuldig aan deze situatie? Als vonnissen worden uitgesproken zonder dat de zaak is bestudeerd en erger nog, terwijl het Kantongerecht heeft verzuimd om haar werk naar behoren te doen, dan raak je als burger moedeloos. Ik ben voornemens om een comité op te richten, bestaande uit mensen met een juridische achtergrond, die de openbare verkopen op basis van een vonnis allemaal moeten doorlichten, want ik heb sterk het vermoeden dat velen onnodig slachtoffers zijn geworden en dat er nog vele slachtoffers zullen volgen. Natuurlijk hoop ik dat de overheid nu harde maatregelen gaat treffen tegen deze geldwolven die hebben aangetoond geen enkele waarde te hechten aan verantwoordelijkheid. Laten we in ieder geval er rekening mee houden dat economische ontwikkeling sterk afhankelijk is van een gedegen rechtsspraak en verantwoordelijke burgers. Ik kan zelfs bewijzen dat oplichters ook gebruik maken van de manco’s in de rechtsspraak. Wanneer worden we nu eens eindelijk wakker?
Rebien

error: Kopiëren mag niet!