Paul Somohardjo: ‘Vertrek Sapoen en Chitan geen ramp’

paul somohardjoHet gekozen assembleelid van de PL uit Saramacca, Deepak Chitan, heeft een schrijven gericht aan de leiding van de PL waarin hij meedeelt dat hij Raymond Sapoen gaat ondersteunen in het parlement. Sapoen was voornemens een eenmansfractie te vormen. De partijvoorzitter van de PL, Paul Somohardjo, reageert heel ontspannen over deze materie tegenover Dagblad Suriname, hoewel het hem wel verbaast dat Chitan zondagavond nog heeft geparafeerd dat hij achter de PL staat. ‘Het vertrek van Sapoen en Chitan is geen ramp. Ook al gaat iedereen weg, Somohardjo zal blijven’, voegt hij eraan toe.
De zucht naar macht is nu zichtbaarder geworden
Somohardjo wijst erop dat indien de PL in de regering zou zitten, assembleeleden niet zouden wippen naar een andere partij. ‘De zucht naar macht is nu zichtbaarder geworden’, stelt hij. Deze is bij Sapoen en Chitan komen bovendrijven toen al gauw bleek dat de PL in de oppositiebanken zou plaatsnemen, zegt de PL-topman. Volgens Somohardjo heeft er door het vertrek van Sapoen en Chitan geen afbrokkeling van de PL plaatsgevonden. Hij vindt het alleen jammer voor de kiezers die op deze twee hun stem hebben uitgebracht. De kiezers hebben duidelijk gekozen voor V7, de combinatie waarmee de PL de verkiezingen is ingegaan.
De PL-voorzitter herinnert eraan dat het vertrek van de twee assembleeleden hem helemaal niet van slag heeft gebracht. Voor hem is het alleen duidelijker geworden met wat voor onevenwichtigheid Sapoen en Chitan doordrenkt zijn. ‘Dat is de politiek nou eenmaal. Een politieke leider krijgt van alles op zijn pad. Ik heb voor hetere vuren gestaan.’ Zo somt Somohardjo periodes op in de geschiedenis, rond 1975, 1990 en 1996, waar verraad hoog op de politieke agenda stond.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!