Suriname uitgeschakeld door Nicaragua

FrontfotoHet WK-kwalificatietoernooi voor Suriname duurde maar kort. Reeds bij de eerste tegenstander haalden we bakzeil. Nadat we vorig week de uitwedstrijd tegen Nicaragua met 1-0 hadden verloren, volgde vandaag de return in een uitverkochte Andre Kamperveenstadion. Natio moest met 2 doelpunten verschil winnen om Nicaragua uit te schakelen. Suriname maakte een droomstart door reeds na 3 minuten een voorsprong te nemen door een goal van Roxey Fer uit een soloactie. Het water op het veld hielp hem een beetje. Maar daarbij bleef het.
Voor rust maakte Nicaragua heel knullig gelijk. Een balverlies van aanvoerder Vangelino Sastromedjo leidde tot een voorzet van de tegenstander. Rechtsback Jurmein Vallei wilde de bal wegwerken, maar trapt deze richting eigen doel. De bal ging over goalie Obrendo Huiswoud heen in het lege doel, maar de aanvaller Raul Leguias kopte voor alle zekerheid het leder in (1-1). Suriname moest nu met 3-1 winnen om verder te gaan. Dus nog 2 doelpunten scoren.
In het begin van de tweede helft kreeg Nicaragua een vrije trap aan de rand van het Surinaams strafschopgebied. De verdediger Manuel Rosas trapte feilloos in, waarbij Huiswoud geen schijn van kans had om deze te redden. Nu moest Surimame met 4-1 winnen om verder te gaan. Dus nog 3 doelpunten scoren.
Twee wissels binnen de ploeg met nog een half uur te spelen (Evani Esperance en Galgyto Talea kwamen in het spel voor Gilberto Eind en Giovanni Waal) bracht meer vaart bij Suriname. Op enkele afstandschoten na, werd Natio echter niet meer gevaarlijk.
In 85ste en 89ste minuut kreeg doelpuntenmaker Fer twee gele kaarten. De tweede voor een schwalbe volgens de arbiter uit St. Lucia. Rood dus. In de 90ste minuut scoorde Carlos Chavarria uit een counter de 3-1 binnen voor Nicaragua.
Suriname mag het nu gaan proberen voor WK 2022 in Qatar. Intussen is ook het contract met bondscoach Dean Gorre verstreken.