Defensie ontvangt geschenken van China

Frontfoto
Defensie ontvangt geschenken van Chinese defensieorganisatie (1)
Defensie ontvangt geschenken van Chinese defensieorganisatie (2)In het kader van de defensiesamenwerking heeft het ministerie van Defensie een schenking van militair rollend en varend materieel ontvangen van de Chinese defensieorganisatie. Het gaat in deze om 1 patrouillevaartuig, 1 hoogwerker, 10 elektrische wagens, 1 koeltruck, 4 watertransportvoertuigen en 10 lichtaggregaten. Defensieminister Lamuré Latour zegt dat dit heugelijk feit aangeeft dat er een goede samenwerking is tussen Suriname en China. ‘Omdat de samenwerking tussen Suriname en China zo goed is, is het elk jaar zo dat wij gezegend zijn met geschenken uit China.’ De geschenken zullen overal waar defensie een basis heeft, worden ingezet. Latour denkt hierbij aan Paramaribo, Nickerie en Albina.
China stelt elk jaar een bedrag ter beschikking om goederen aan te schaffen. Deskundigen van China en Suriname komen bij elkaar en overwegen welke goederen gekocht zullen worden. De voertuigen zijn geen strijdvoertuigen. Latour geeft aan dat dit het gevolg is van de gedachte van ontwikkeling, dat los van de militaire werkzaamheden ook op civiele werkzaamheden is gericht. ‘We moeten niet alleen letten op oorlog voeren, maar ook een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van ons land’, zegt Latour.
Een Chinees technisch team is naar Suriname uitgezonden en heeft het materieel bij de Marine en de Memre Boekoe Kazerne gecompleteerd. Van 01 tot 10 juni 2015 heeft dit team verder voor 58 officieren en manschappen van de Surinaamse Marine en Landmacht een theoretische en praktische training verzorgd in het gebruik en onderhoud hiervan. Deze training is afgesloten met een examen. Al de 58 getrainde militairen namen gisteren hun certificaten in ontvangst.
Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!