Truckhouders weer dupe van aanhoudende regenval

Truckhouders weer  dupe van aanhoudende regenval.1De voorzitter van Truckhoudersbond, Nizaam Ozir, vindt het geen excuus dat vanwege het slechte weer de wegen afgesloten worden voor truckhouders, die zand vervoeren of andere zaken. Zo reageerde de voorzitter op het bericht van de districtscommissaris van Para, John de la Fuente, waarin hij bekend maakt dat de Rijsdijkweg en alle aangrenzende wegen per heden en tot nader orde afgesloten zijn voor zandtransport. Als reden werd opgegeven dat door aanhoudende regenval de wegen totaal onbegaanbaar gemaakt zullen worden, indien er zwaar verkeer over blijft rijden. De bestuursdienst en de politie zullen surveilleren in het gebied en bij overtredingen zullen sancties volgen.
De voorzitter vraagt zich af hoelang deze actie zal duren, want als het te lang duurt, lijden zij verlies. Mensen die bouwactiviteiten ontplooien, kunnen ook in actie komen want dit stagneert hun werk.De mensen verdienen hun geld met het vervoer van zand en onderhouden daarmee hun gezinnen. ‘Het gebeurt vaker dat wij de dupe worden van bepaalde acties. De wegen worden niet op de juiste manier onderhouden. Elk jaar komt er een periode van hevige regenval. Zou vanuit de overheid inmiddels niet de nodige maatregelen getroffen moeten hebben?’, vraagt de bondsvoorzitter zich af. ‘Wij zijn het zwarte schaap omdat wij altijd horen hoe wij de wegen kapot maken. Maar de regering moet zorgdragen dat de wegen goed onderhouden worden. De wegen worden bijna nooit onderhouden. Wij doen dat zelf middels graafmachines.’
Ozir benadrukt dat truckhouders ook belasting betalen en dit land helpen opbouwen. ‘Wij zijn een belangrijke schakel binnen de opbouw van de maatschappij, kijk maar naar alle sectoren waarin een truck vereist is, houtkap, zandvervoer, vervoer zwaar materiaal enzovoort. Nu worden de arbeiders dus niet betaald, omdat ze geen werk hebben. De mensen die houtblokken vervoeren, kunnen dit al 3 weken niet. Terwijl die mensen ook een bijdrage leveren, namelijk SRD 500 per maand per truck. Één of andere ondernemer neemt dat geld en er worden een paar kuiltjes gedempt, maar vanuit de overheid is er geen overzicht. We houden wel rekening wanneer het regentijd is, maar als de wegen goed worden onderhouden, kan de bevolking daar ook niet klagen toch’, aldus voorzitter Ozir. Districtscommissaris John De La Fuente was niet bereikbaar voor een reactie.

error: Kopiëren mag niet!