VHP grootste factor V7 Paramaribo

Binnen de V7 is het wel duidelijk dat de partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP), Nationale Partij Suriname (NPS), Surinaamse Partij van de Arbeid (SPA) en Democratisch Alternatief (DA ‘91) weinig tot geen factor zijn geweest bij het behalen van de 6 zetels in Paramaribo. Op basis van de officiële uitslagen blijkt V7 flink te hebben ingeboet aan stemmen. Op de VHP na, zijn alle partijen behoorlijk achteruit gegaan. De Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) heeft met haar 4 kandidaten in dit district de meeste stemmen binnengehaald. De kandidaten Riad Nurmohamed, Glenn Oehlers, Kishan Ramsukul en Dew Sharman kregen respectievelijk 1.567, 1.977, 2.578 en 12.217 stemmen, met een totaal van 18.339. De oranje partij is ook de enige in dit district geweest die een kandidaat, Sharman, op voorkeur binnen heeft kunnen krijgen.
De Pertjahah Luhur (PL) kreeg met de kandidaten Paul Somohardjo (1.368) en Mike Noersalim (3.743) 5.111 stemmen. Het is Noersalim niet gelukt om op voorkeur binnen te komen. Zijn partijvoorzitter Somohardjo komt op grond van de lijstvolgorde wel binnen. Voor de NPS en BEP komen Gregory Rusland, Patricia Etnel en Celcius Waterberg binnen. Rusland, die voorzitter is van de NPS, kreeg 4.507 stemmen. Zijn partijgenoot Patricia Etnel kreeg 486 stemmen en was op basis van lijstvolgorde samen met Rusland goed genoeg voor een zetel. Wayne Telgt, de lijstduwer van de partij, kreeg 4.988 stemmen op zijn naam. De groene partij had in vroeg stadium stemadvies gegeven voor Telgt. De kiezer koos echter ervoor om zijn stem aan Rusland over te brengen, waardoor Telgt tekortschoot voor de kiesdeler. John van Coblijn, die campagne voor zichzelf voerde ondersteund door een team, kreeg slechts 443 stemmen. De NPS heeft bijkans 7.000 stemmen minder gekregen in Paramaribo in vergelijking met vijf jaar geleden en bleef steken op 10.947. De groene partij is verder gehalveerd naar 2 zetels.
Waterberg, voorzitter van de BEP, haalde in Paramaribo ongeveer 840 stemmen. Hij was op de vierde plek gekandideerd en is gekozen als assembleelid. Zijn partijgenoot Patricia Meulenhof kreeg slechts 611 stemmen . Winston Jessurun van DA’91 heeft 857 stemmen gehaald en Guno Castelen, voorzitter van de SPA, slechts 476. Deze partners behaalden geen enkele zetel voor de combinatie. De V7 heeft in haar geheel 6 DNA-, 5 dr- en 51 rr-zetels in dit kiesdistrict gehaald.
FR

error: Kopiëren mag niet!