Summit leadership staat weer voor de deur

dblogoDe Global Leadership Summit (GLS) staat weer voor de deur. Dit evenement is een tweedaagse activiteit (3-4 juli), waarbij videobeelden vertoond worden van verschillende sprekers met een bijzonder verhaal, dat de essentie van leiderschap in het leven toelicht vanuit verschillende invalshoeken. Dit jaar is er weer een interessante groep sprekers, zoals Bill Hybels, Allen Catherina Kagina (Oeganda), Patrick Lencioni, Carly Fiorina en Tyler Perry. Elke sessie wordt gepresenteerd door een Surinaamse gastheer, die feedback en vragen behandelt en de vertaalslag maakt naar de Surinaamse cultuur en samenleving. Met de hulp van korte en inspirerende optredens van lokale artiesten wordt de sfeer gecreëerd van een 100% Surinaamse ervaring. GLS-deelnemers ontvangen een werkboek met daarin handvaten voor persoonlijke en groepsgerichte verwerkingen over het behandelde onderwerp.
De GLS is een jaarlijks terugkerend evenement met haar ‘roots’ in Chicago, de VSA, alwaar het wel meer dan 100.000 deelnemers trekt. William (Bill) Hybels richtte de GLS in 1995 op. Hij was dan ook de eerste spreker via videoprojectie. Hybels begon met het benadrukken hoe belangrijk het is voor een goede leider om niet alleen visie, maar ook moed te hebben om deze visie te realiseren. Als vertegenwoordigers van bedrijven, overheden, scholen, organisaties, gezinnen en kerken moeten mensen hun leiderschapskwaliteiten blijven ontwikkelen.
De GLS Suriname 2014 werd een succes genoemd. De organisatie was zeer tevreden met een opkomst van rond de 75 % van het maximaal aantal beschikbare plaatsen op de eerste dag van het evenement. De bedoeling van de summit is om gebruik te maken van de GLS-tools aangaande individuen, organisaties en leiderschap in ons land tot grotere hoogten te brengen.

error: Kopiëren mag niet!