Asiskumar Gajadien: “Enorme behoefte voor wijziging Kieswet”

Asiskumar Gajadien “enorme behoefte is voor de wijziging van de kieswetAsiskumar Gajadien meent dat de VHP in Wanica ervan overtuigd was gekozen te worden. “Alleen is het zo dat wij als V7 de 5de zetel in Wanica waarvan wij overtuigd waren, niet hebben kunnen halen. Een snelle evaluatie leert ons dat de VHP wel haar doelstelling, groei, heeft bereikt, maar de overige partners binnen de V7-combinatie hebben geen bijdrage kunnen leveren.” Volgens Gajadien is het laatste wel teleurstellend, maar hij kijkt er goed naar dat de NDP de VHP in Wanica niet heeft kunnen verslaan. Tijdens deze verkiezingen is het volgens Gajadien weer gebleken dat er een enorme behoefte is voor de wijziging van de Kieswet. Bepaalde kandidaten zijn ondanks een hoog aantal behaalde stemmen vanwege het kiesstelsel niet binnengekomen. Dit ondanks het duidelijk was dat het volk voor hen heeft gekozen. Andere kandidaten die nauwelijks stemmen behalen, komen vanwege een betere positie op de lijst dan toch binnen. Daar zal Gajadien in ieder geval van zijn zijde uit aandacht aan besteden.
“De Kieswet moet veranderen. Er is ook een enorme behoefte aan een goede anticorruptiewet.” Gajadien meent zich wederom sterk hiervoor te maken. Wat volgens de parlementariër ook enorm van belang is voor het bestrijden van corruptie, is het enquêterecht van parlementariërs. Van zijn zijde zal er hiervoor een initiatiefwet tot stand worden gebracht.
Binnen het functioneren van het parlement als controlerend orgaan zijn er hiaten, wat volgens Gajadien maakt dat het regelement van orde gewijzigd zal moeten worden om beter controle te kunnen uitoefenen op de uitvoerende macht. Gajadien wil nog niet ingaan op scenario’s van samenwerking met andere partijen. Volgens hem is het belangrijk om de eindresultaten in handen te hebben om te weten welke uitgangspositie gehanteerd zal moeten worden.
Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!