Rusland ziet geen gevaar in gesprek met delen NDP

Rusland ziet geen gevaar in gesprek met delen NDPVoorzitter Gregory Rusland van de Nationale Partij Suriname (NPS) zegt aan Dagblad Suriname dat hij het volste vertrouwen in heeft dat zijn partijleden standvastig zullen blijven. De NPS-voorman zegt op de hoogte te zijn dat sympathisanten en delen van de Nationale Democratische Partij (NDP) toegang proberen te zoeken bij de gekozen NPS-kandidaten. Echter denkt hij dat als mensen praten, dit geen probleem op zich hoeft te zijn, zolang alle mensen weten welke afspraken binnen de V7-combinatie zijn gemaakt. “Op dit moment praat iedereen, maar wat belangrijk is, zijn de afspraken die je maakt. Wat de NPS betreft, hebben wij afspraken binnen V7-verband en hebben wij dus binnen de V7 afgesproken dat wij de ontwikkelingen natuurlijk volgen en wachten op de officiële uitslag op basis waarvan de combinatie haar verdere stappen gaat uitzetten”, stelt de NPS-voorzitter.
Rusland zegt dat de groene partij altijd een cultuur en traditie heeft gehad, waardoor hij helemaal niet hoeft te twijfelen aan de zwakte of sterke van de NPS-kandidaten, waarvan hij zelf ook één is. De partijdiscipline zal volgens hem belangrijk zijn in het gedrag van de gekozenen. Wat er dan gedaan wordt is dat zaken, die op hun bord komen te liggen, worden aangepakt of besproken, zoals dat is aangegeven in de statuten en huishoudelijk reglement van de partij. “Er is ook altijd overleg met de structuren en zijn het de structuren die aan moeten geven wat er moet gebeuren”, benadrukt Rusland. De NPS-topman benadrukt dat hij aan de hand van de eerder gemaakte afspraken ervan uitgaat dat de gekozen leden van overige kandidaten ook een standvastige houding zullen aannemen. Wat dit betreft, vindt hij het echter niet op zijn plaats om over die leden te praten. Dit laat hij liever over aan de leiding van de overige partijen. Als partner verwacht hij dat er een bepaalde gedragslijn is binnen de gemaakte afspraken, totdat het tegendeel bewezen wordt.
Volgens de officieuze resultaten heeft de partij van Rusland twee van de zes V7-zetels in Paramaribo binnengesleept. De NPS-voorzitter zegt dat hij het op dit moment belangrijk vindt dat de officiële resultaten bekend worden gemaakt, voordat hij met zinnige argumenten hierover kan komen. Als er geen verschuivingen in de voorlopige resultaten plaatsvinden, zijn zowel Rusland als partijlid Patricia Etnel binnen voor een plaats in De Nationale Assemblee (DNA). De groene partij is in de afgelopen periode duidelijk teruggevallen in aantal zetels. Rusland geeft aan dat er op dit moment een duidelijke evaluatie binnen de partij plaatsvindt om de oorzaak van deze terugval te zoeken. Op basis van de resultaten zullen er gepaste maatregelen getroffen worden.
FR

error: Kopiëren mag niet!