Helikopter Hi-Jet nog steeds zoek

dblogoHet Nationaal Coördinatiecentrum voor Rampenbeheersing is nog steeds met zoekpatrouilles via de lucht en de grond bezig met de zoektocht van de vermiste heli van Hi-Jet. Ondanks al de inspanningen zegt Jerry Slijngaard van NCCR dat er nog geen resultaten zijn geboekt. Er is intussen ook gevraagd naar buitenlandse hulp. Deze acties zijn op het diplomatiek niveau gaande. Er is contact geweest met de zaakgelastigde van Suriname in Nederland, de Braziliaanse ambassade, de Franse ambassade, de Venezolaanse ambassade en de ambassades van Guyana en Frans-Guyana.
Dit alles gebeurt om te kijken hoe er mogelijkerwijs van hun expertise gebruik kan worden gemaakt. “Wanneer hun deskundigen komen, dan zullen we zien wat voor meerwaarde ze aan het onderzoek kunnen geven”, zegt Slijngaard. De Fransen hebben al aangegeven dat zij indien noodzakelijk, met helikopters zouden kunnen inkomen om te kijken als er eventueel signalen kunnen worden opgevangen.
Er is contact geweest met de Venezolaanse ambassade om te kijken als zij ook een bijdrage kan leveren. Met Brazilië is er via de ambassadeur met de militaire attaché contact geweest. Die moesten gisteren al in Paramaribo zijn aangekomen. Er is met Guyana en Frans-Guyana contact geweest, maar meer in het kader van de mogelijkheid dat de helikopter richting Guyana is gevlogen.
Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!