Snelheidsmeter om rijgedrag burgers te beïnvloeden

dblogoDe organisatie ‘Een veiliger verkeer…, dat doen we samen!’, heeft in samenwerking met het ministerie van Openbare werken, in het bijzonder de afdeling verkeer, en de N.V. Energiebedrijven Suriname een veilig verkeerplan in elkaar gezet. Met dit plan wordt getracht het rijgedrag van burgers positief te beïnvloeden
In de eerste fase van dit project zijn er gisteren 2 snelheidsmeters geïnstalleerd aan de Jagernath Lachmonstraat ter hoogte van SPI en Huize Albertine. Er vinden per maand tussen de 1100 en 1500 aanrijdingen plaats. Ruim 80 mensen per jaar gaan dood door deelname aan het verkeer. Maar niet alleen mensenlevens gaan kapot, ook wegmeubilair en stroommasten moeten eraan geloven. Per jaar worden er 122 elektriciteitsmasten van de EBS aangereden. Dat betekent dat er om de 3 dagen iemand een mast aanrijdt. Dus ook de EBS en haar klanten ondervinden last van het onzorgvuldig rijgedrag, omdat een mastaanrijding altijd zorgt voor onderbreking van de stroomvoorziening.
Henk Wip, hoofd van de afdeling Verkeer van Openbare Werken geeft aan dat de snelheidsmeter geen handhavingsmiddel is. “Het is een middel om mensen ervan bewust te maken en erop te attenderen dat als ze te hard rijden, zij hun snelheid verminderen”, vertelt Wip.

error: Kopiëren mag niet!