Gangaram Panday: “Zaken onoverzichtelijk tot chaotisch”

Geetapersad Gangaram Panday “zaken onoverzichtelijk tot chaotisch”.1Winston Lackin van de NDP heeft duidelijk aangegeven dat er niet gesproken is over een herverkiezing. Volgens de NDP is de verkiezing goed verlopen. Het natraject, de telling dus, is volgens de partij niet richtig verlopen. Er zijn volgens Geetapersad Gangaram Panday van V7, 3 zaken die belangrijk zijn om een herverkiezing te voorkomen, namelijk de stemming, de telling en het transport van alle documenten naar het hoofdstembureau waar de documenten moeten worden opgeslagen. Als blijkt dat er bij één van de 3 fasen zaken zijn misgelopen, dan is er genoeg reden tot bezorgdheid.
Gangaram Panday geeft aan dat V7 al bedenkingen had over het verloop van de telling. Het ging hierbij om de landelijke verwerking van de uitslagen. “Wat Paramaribo betreft, hadden wij vanaf dag 1 al kritiek. We hebben dat sinds de eerste dag kenbaar gemaakt.”
Volgens Gangaram Panday is er vanuit V7 nog geen woord besteed aan een hertelling. Dit kwam vanuit de NDP, de regeringspartij. “Niet V7, maar de NDP praat over malversaties. Wij praten alleen over onvolkomenheden omtrent de gang van zaken. Als een regeringspartij praat over malversaties, hertelling verzoekt en dat ook direct wordt gehonoreerd, dan moeten wij hier zeker aandacht aan besteden. Dat betekent dat de NDP meer informatie heeft dan wij.”
OKB voegt twijfel stembureaus toe aan hertelling
De OKB-voorzitter, Jennifer Van Dijk-Silos, heeft via de pers laten weten dat OKB zelf een hertelling zou doen. De NDP vraagt naar een hertelling van 21 stembureaus. OKB voegt daar haar twijfelstembureaus ook aan toe. Dit werd volgens Gangaram Panday ook niet doorgecommuniceerd, waardoor er heel wat onduidelijkheden ontstonden over waarom er plotseling bij 38 stembureaus weer werd geteld. Volgens Gangaram Panday zijn bevindingen zijn zaken onoverzichtelijk tot chaotisch. “Als het stembureaupersoneel zelf aangeeft dat zij de stukken niet hebben geleverd zoals ze nu zijn, dan praat ik niet eens over klachten van V7. Er zijn genoeg redenen om aan te geven dat zaken niet richtig zijn verlopen.” Als het alleen V7 was die klaagde dan zou het volgens Gangaram Panday een situatie zijn waarbij men kon zeggen dat het alleen de opposanten zijn die zo reageren. “Wij hebben wel geweten dat zaken niet goed zijn verlopen, maar het is de NDP die met het woord “malversaties” komt.”
Gangaram Panday weet dat er wordt aangegeven dat twee VHP’ers het systeem infiltreren om te manipuleren. Gangaram Panday vraagt zich af wat voor rol deze twee VHP’ers in het geheel zouden kunnen hebben. “De regering telt niet meer. De minister van Financiën telt niet meer. CHS telt niet meer, de andere stembureaus hebben geen verantwoordelijkheid meer en de politie heeft geen verantwoordelijkheid meer. Alleen de VHP heeft de verantwoordelijkheid. Ze zijn de schuld gewoon aan het opschuiven”, aldus Gangaram Panday.

Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!