Walter Bonjaski: ‘Bouterse heeft een heel rare sprong gemaakt’

aWalter Bonjaski- Bouterse heeft een heel rare sprong gemaakt.1Abop-assembleelid Walter Bonjaski typeert de president tevens de voorzitter van de NDP, Desi Bouterse, als een kat die in het nauw gedreven is en rare sprongen maakt. ‘Het is heel ernstig, Bouterse heeft een heel rare sprong gemaakt, hij is de president, de vader des vaders’, aldus Bonjaski vanuit het binnenland in gesprek met Dagblad Suriname. De president heeft de minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting ten onrechte ervan beschuldigd dat zij SRD 32 miljoen, bestemd voor de Algemene Kinderbijslag, voor andere doeleinden gebruikt zou hebben. En dat dit bedrag voor de tweede keer is gestort en de kinderbijslag slechts onder een klein deel van de bevolking is uitgekeerd. Maar blijkt dat Amafo nooit het geld heeft genomen en dat er geen geld voor de tweede maal is gestort. Het gaat om een bedrag van SRD 28 miljoen en geen SRD 32 miljoen, zoals eerder verkondigd door Bouterse tijdens een vergadering zondagavond te Brownsweg waar hij deze beschuldiging maakte aan het adres van Amafo.
Bonjaski is van oordeel dat de president met een verklaring moet uitkomen, waarin hij aangeeft dat hij Amafo ten onrechte heeft beschuldigd. ‘De baas van de minister heeft de minister ten onrechte beschuldigd’, uitte de Abop-parlementariër verbouwereerd. Dit is volgens hem het ultieme moment voor het volk om een oordeel te vellen. Over 5 dagen vinden de verkiezingen plaats in het land. Bonjaski zegt ook met nadruk dat er tevens ook bewijs is geleverd dat de uitspraken van Bouterse niet serieus genomen moeten worden. ‘Wanneer hij op het podium staat, doet hij alleen emotionele uitspraken. Precies zo had hij toch ook gezegd dat hij nooit meer zou roken, totdat hij met een sigaret in zijn hand is betrapt.’
Bonjaski die thans in het binnenland is, zal de binnenlandbewoners informeren over de juiste gang van zaken, dat Bouterse Amafo ten onrechte heeft beklad. Vooral tegen deze achtergrond is hij van mening dat de president met een verklaring moet uitkomen, waarin hij aangeeft dat Amafo nimmer geld heeft genomen dat bestemd was voor de Algemene Kinderbijslag. Of de Abop verdere stappen tegen de president zal ondernemen, weet hij nog niet.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!