V7 wil minstens 1 zetel in Coronie

dblogoDe V7 heeft op 16 mei een massameeting gehouden in het district Coronie. De enthousiaste menigte heeft laten zien dat V7 met recht minimaal 1 zetel binnenhaalt in dit district. De V7/VHP-schaduwkandidaat Maikel Winter heeft in zijn betoog uitgelegd welke de verworvenheden voor Coronie zijn geweest onder de Nieuw Front-regering (2005-2010). De dam die een bedrag van 45 miljoen Euro kostte, werd door hem als een ‘dikhati’ project bestempeld. Hij somde tal van andere projecten uit die regeerperiode op, waaronder ook het drinkwaterproject dat laatstelijk door de huidige regering werd opgeleverd, doch dat terecht door Palu werd aangeduid als een project van de vorige regering.
Winter gaf voorts 4 projecten aan, die met een nieuwe regering gerealiseerd dienen te worden.
VHP-voorzitter ChanSantokhi is zich bewust van het feit dat in het district Coronie de ontwikkeling is komen stil te staan na het aantreden van de huidige regering. De VHP is zich ook bewust van het boedelprobleem dat zich in Coronie afspeelt en wenst dat aan te pakken. Vele percelen zijn niet productief en je kunt er weinig op beginnen, vanwege het feit dat het om een onverdeelde boedel gaat. Dit houdt de ontwikkeling tegen, want niemand wil echt investeren in een boedel en je krijgt ook niet zomaar krediet op een boedel. Familieleden die wel iets op een boedel willen doen, worden achtergehouden door personen die in Nederland of ergens anders wonen en vaak niet geïnteresseerd zijn in de boedel. Dit probleem is zeer relevant voor Coronie, maar ook voor Para en andere districten. De VHP wenst zich sterk te maken voor het oplossen van de boedelproblemen middels gerichte wetgeving.
Santokhi attendeerde de aanwezigen ook op het feit dat devaluatie dreigt. ‘Coronie heeft een ander beleid nodig. Suriname heeft een ander beleid nodig, een eerlijk beleid. En beleid voor alle mensen in Coronie. Voor alle mensen in Suriname. En niet alleen voor een kleine elite! Want we zien de slogan op de borden met ‘Deze president werkt’. Die slogan is niet af. Wat er in werkelijkheid moet staan, is: ‘Deze president werkt voor zichzelf en voor friends&family’. Families worden beloond met baantjes op hoge posities, zonder procedures. Friends & families krijgen concessies via onduidelijke constructies en nv’s. Deze regering heeft veel beloftes gedaan, maar die zijn niet gerealiseerd. De president werkt voor family en friends in duistere kamers, waardoor staatseigendommen in handen van een kleine groep komen. Wie met foefoeroemang omgaat, wordt ook foefoeroemang. Intussen wordt het land leeggeplunderd en is de staatskas leeg. De staatsschuld is meer dan 6 miljard. De manier waarop deze regering geld uitgeeft zonder enige dekking, brengt ze de SRD in gevaar en dreigt een devaluatie, zeggen de deskundigen. En dan de openlijke bevestiging van het publieke geheim dat de ex-minister OW is vervangen wegens corruptie! Hij heeft dat zelf gezegd. Maar dan rijst de vraag: waarom is die betreffende persoon niet vervolgd? Neen, hij is benoemd tot adviseur van de president met een riant salaris. Maar de landbouw moeten we gezamenlijk oppakken. Op kleine schaal is het niet winstgevend. Daarom roep ik u op om zich te bundelen. Ook in andere districten bundelen kleine landbouwers zich. Wij gaan jullie helpen met financiële ondersteuning. Er komt een kredietfonds, zodat u een financieel steuntje in de rug krijgt om te groeien. Net die extra garantie, of krediet, dat extra duwtje dat velen nodig hebben om te groeien’, aldus Santokhi.

error: Kopiëren mag niet!