Girjasing deponeert klacht bij pg

dblogoParlementariër, ondernemer en lijsttrekker van de VHP in Commewijne, Shailendra Girjasing, zal vandaag een klacht indienen bij waarnemend procureur-generaal Roy Baidjnath Panday. De politicus is niet erover te spreken dat zijn goede naam in de afgelopen periode door de Dienst Watervoorziening en het regeringsprogramma ‘Info Act’ te grabbel is gegooid. Girjasing zegt aan Dagblad Suriname dat hij voor de weg naar de pg gekozen heeft, omdat zaken daar sneller dan bij de politie kunnen worden afgerond. In zijn klacht zal de volksvertegenwoordiger Baidjnath Panday vragen om een diepgaand onderzoek in te stellen naar aanleiding van het feit dat men hem beschuldigd heeft van het illegaal aftappen van water en het plaatsen van grotere buizen. “De waarheid zal boven water komen”, benadrukt de politicus.
Girjasing stelt dat er op dit moment een campagne gevoerd wordt, waarbij men tracht om hem ‘politiek dood’ te maken. De watertoevoer naar de woning van de politicus is afgelopen week afgesloten, nadat ontdekt werd dat anderhalf duim buizen voor zijn woning waren geplaatst. Volgens de Dienst Watervoorziening worden doorgaans driekwart duim buizen gebruikt naar een woonhuis. Girjasing ontkent dat hij de extra dikke buizen heeft geplaatst of laten aanleggen. Volgens hem is de vermeende buis in de grond geplaatst door daartoe bevoegde instanties, zoals de Dienst Watervoorziening. De aansluiting is goedgekeurd, waarna zijn wateraansluiting ook in het bestand is opgenomen. “Ik gebruik al 20 jaar water uit dezelfde buis in de grond. Alhoewel de waterdruk niet optimaal was”, stelt Girjasing.
Ten aanzien van het programma ‘Info Act’ zegt de politicus dat het enige wat daarop getoond is, is dat men water is gaan zoeken bij iemand die wel water heeft. Hij vraagt zich af waarom de dienst geen onderzoek is gaan verrichten in gebieden waar er helemaal geen water uit de kraan komt. De parlementariër blijft erbij dat men op de dag van de ontdekking opzettelijk de waterdruk heeft verhoogd om aan te tonen dat hij wel veel water kreeg. Met zijn bonnen in de hand vraagt hij de beschuldigende personen om aan te geven waarom hij dan wekelijks water laat kopen, als hij inderdaad over zoveel water beschikte. “Dan zou ik wel een stommeling zijn”, aldus Girjasing.
FR

error: Kopiëren mag niet!