Bewoners Calcutta zoet gehouden met beloofde bereidverklaringen

dblogoInwoners van het ressort Calcutta in het district Saramacca zijn door de NDP-structuren beloofd dat zij vrijdag hun bereidverklaringen in handen zullen krijgen. Deze belofte zou gedaan zijn door de voorzitter van de NDP-structuren in Calcutta, Oemar Taus. Maar Taus ontkent deze toezegging. ‘Ik weet het niet, ik heb niets beloofd, ik weet niet op welke dag de mensen hun bereidverklaringen zullen krijgen. De RGB-minister gaat dat doen, wie ben ik.’ Maar volgens de inwoners die uit vrees voor rancune anoniem wensen te blijven, is het Taus die de belofte heeft gedaan. ‘We kennen verder niemand anders, het is meneer Taus die heeft beloofd.’
Op een gegeven moment geeft Taus toe dat de regering toezeggingen heeft gedaan voor het uitdelen van bereidverklaringen. Het gaat om percelen uit het bestaande Nishaan-project achter de politiepost van Calcutta. Taus ontkent dat het om een bestaand project gaat waarvan de percelen reeds zijn uitgegeven. Hij benadrukt dat de percelen in dit project vrije domeingronden zijn. Volgens hem zou de uitgifte van de bereidverklaringen al jaren geleden moeten plaatsvinden.
Het uitdelen van bereidverklaringen, enkele dagen voor de verkiezingen, is volgens de NDP-Calcutta voorzitter geen verkiezingsstunt. ‘Het is geen verkiezingsstunt, ik heb niets te verliezen, ik ben een gemeenschapsontwikkelaar’, aldus Taus.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!