Somohardjo: ‘Nerkust en personeel zijn gangsters’

Somohardjo (5)Voor Pertjajah Luhur (PL)-voorzitter Paul Somohardjo is districtscommissaris Mike Nerkust van Paramaribo Zuid-West ‘een gangster’. ‘De dc en zijn personeel zijn gangsters’, benadrukt Somohardjo. De PL-topman is niet te spreken dat de burgervader op zeer onsportieve wijze afgelopen donderdag opdracht heeft gegeven om zijn restaurant ‘Eethuis Leysje’ per direct te sluiten wegens onhygiënische omstandigheden. Erger nog vindt de PL-voorzitter dat het commissariaat valse foto’s aan de gemeenschap wijst, die niet bij Leysje zijn gemaakt. ‘Er is sprake van politieke rancune. Ik kan met de beelden van de bewakingscamera’s aantonen dat er geen foto’s zijn gemaakt’, stelt de V7-topper. Negen werknemers van het commissariaat zijn volgens hem als gangsters de zaak binnengestormd. De actie duurde volgens Somohardjo nog geen 5 minuten. Bij die actie zijn er geen foto’s gemaakt in de keuken. Op de bewakingscamera’s is ook te zien hoe het personeel van het commissariaat naar binnen stormt zonder zich te identificeren en daarna alle klanten naar buiten stuurde. Somohardjo verzekert de dc dat hij zaken niet zo zal laten. Hij nodigt daarom een ieder uit om zelf een kijkje bij Leysje te gaan nemen om zelf achter de waarheid te komen. ‘Men wil ons laten buigen, maar wij buigen niet!’, aldus Somohardjo.
Somohardjo zegt dat Leysje vanaf de oprichting altijd alle zaken in orde heeft gemaakt en dat de eetzaak op tijd wordt onderhouden. Het bedrijf Kill-It wordt regelmatig ingehuurd om ongedierte te bestrijden en wordt de zaak ook regelmatig gecontroleerd door het Bureau Openbaar Gezondheidszorg (BOG). Ook de vetput van de warung wordt maandelijks door een deskundig bedrijf schoongemaakt. Volgens Somohardjo is Eethuis Leysje één van de beste warungs. ‘Het is airconditioned en beschikt over alle nodige dingen die een warung dient te beschikken.’ De videobeelden die door de beveiligingscamera’s zijn opgenomen zal hij in de komende dagen via alle televisiestations proberen uit te zenden.
Volgens de PL-voorzitter zijn alle intimidaties op beeld vastgelegd. Ook de buurtmanager zou volgens hem daar aanwezig zijn geweest en zou alles hebben waargenomen. De uitbater van het eethuis blijkt zeer verbaasd en teleurgesteld te zijn in de actie van de burgervader. Vooral het feit dat verkeerde informatie naar buiten wordt gebracht, is volgens haar niet goed te spreken. Zowel zij als Somohardjo vindt het frappant dat het commissariaat ineens van beleid is veranderd en nu foto’s met naam en toenaam vrijgeeft. De valse foto’s zouden volgens hun zelfs op social media zijn geplaatst. De vetput van Leysje heeft volgens Somohardjo een ijzeren deksel, terwijl op de foto’s van de dc een betonnen deksel te zien is. Men zoekt volgens Somohardjo gewoon een reden om aan te geven dat de vetput niet wordt schoongemaakt. Somohardjo benadrukt met zijn juristen na te gaan of er juridische stappen ondernomen kunnen worden. Op dit moment staan de banen van 15 medewerkers van Leysje op het spel. Vast staat dat hij en de partij hun hoofd niet zullen buigen voor het rancuneus gedrag van de NDP.
FR

error: Kopiëren mag niet!