Vrouw Koorndijk laat grondaanvraag van 10 hectare intrekken

aVrouw Koorndijk laat grondaanvraag van 10 hectare intrekken.1De echtgenote van de lijsttrekker van het Megafront in het district Saramacca, Clifton Koorndijk, heeft de grondaanvraag van 10 hectare die zij had ingediend, laten intrekken. ‘Er is te veel heisa daaromtrent ontstaan’, geeft Koorndijk in gesprek met Dagblad Suriname te kennen. De aanvraag voor het in aanmerking komen van een stuk terrein van 10 hectare te Kampong Rewel werd gedaan op 8 december 2014. Nog geen twee maanden later werd een verzoek gedaan aan de toenmalige districtscommissaris van Saramacca, Rewin Jiawan, om de aanvraag te laten intrekken.
Dc Jiawan richtte op 20 januari 2015 een schrijven naar het hoofd van de Dienst der Domeinen. ‘Naar aanleiding van uw adviesaanvraag van 15 december 2014 LA D No. 9187/14 inzake perceelaanvraag ten name van mevr………..gehuwd met C.C. Koorndijk, deel ik u mede dat betrokkene op heden 20 januari 2015 te kennen heeft gegeven dat zij geen prijs meer stelt op het aangevraagde terrein. Verder gaf zij te kennen dat zij gaarne ziet dat het terrein wordt verkaveld en wordt uitgegeven aan perceelzoekenden ter uitoefening van de tuinbouw’, staat aangegeven in die brief.
Volgens Koorndijk heeft hij erop aangedrongen dat zijn vrouw haar grondaanvraag introk. Opmerkelijk is dat hoewel Koorndijk heeft aangegeven een bejaardentehuis te willen opzetten in het district, hij zijn vrouw voor het karretje spant om een perceel aan te vragen. Koorndijk geeft aan dat het projectdossier al was gemaakt voor het opzetten van het bedoeld bejaardentehuis. ‘Ik zou al bijna op zoek gaan naar sponsoring totdat die heisa is gemaakt.’ Volgens planning zou er een modern bejaardentehuis gebouwd worden met een park, kerk en een ontspanningssoos.
Koorndijk was voorheen een fervente NDP’er en hoofdbestuurslid van de paarse partij. Vanwege onenigheid heeft hij deze partij vaarwel gezegd. In een vroeg stadium had hij laten doorschemeren ambities te hebben voor het DNA-kandidaatschap. De droom voor het opzetten van een bejaardentehuis is nog niet voorbij voor Koorndijk. De komende periode zal hij een stuk terrein aanvragen om zijn belofte waar te maken.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!