PSB-bushouders ook ontevreden met beleid TCT

dblogoDe bushouders die de route Paramaribo Santo Boma (PSB) onderhouden, zijn ontevreden over het beleid dat door het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme wordt gevoerd. Naar zeggen van Soedesh Awadpersad, PSB-bushouder, verstrekt het ministerie a la dol vergunningen aan bushouders. “Wij hebben hier al geen parkeerruimte meer. Er zijn al veel bussen die de route onderhouden. Nu de verkiezing nadert, verstrekt de minister steeds vergunningen”, vertelt Awadpersad.
Naar zeggen van de bushouder zijn er ook vergunningen verstrekt voor andere routes (PMH, PLK en Sunnypoint), die ook via de route van de PSB’ers gaan, wat maakt dat de PBS’ers minder aan bod komen. “Wij hebben teveel oneerlijke concurrentie. Een ieder komt op onze route rijden. Waar gaan wij rijden? We zijn bij TCT geweest, maar daar willen ze ons niet ontvangen”, beweert de bushouder.
De voorzitter van de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO), John Mahadewsingh, geeft aan dat de organisatie aan deze situatie niet veel kan doen. “Wij als organisatie kunnen er niets aan doen. Dit is het beleid van het ministerie. Er is geen overleg met de PLO. De verkiezing nadert en ze willen hun mensen accommoderen, dus kan je er niets aan doen.” Mahadewsingh geeft ook aan dat de PSB’ers hem nog niet hebben benaderd met hun probleem. Awadpersad aan de andere kant zegt dat Mahadewsingh niets doet voor de bushouders. “Eigenlijk moeten de mensen PLO contacten, maar dat hebben ze nog niet gedaan”, zegt Mahadewsingh. De PLO-voorman geeft aan dat deze situatie zich op alle trajecten voordoet en niet alleen op de PSB-route. “Het enige wat wij hieraan kunnen doen, is protesteren door de minister te vragen om dit even on hold te zetten. Ze moeten rekening houden met mensen die al daar zijn. Meer kunnen we niet doen”, zegt de PLO-voorman. Awadpersad geeft aan dat zij, indien het ministerie niets van zich laat horen, het werk zullen neerleggen.
De waarnemend onderdirecteur Transport van TCT, Estrea Noordzee, was niet bereid een reactie te geven.
Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!