Raymond Sapoen: ‘Minstens vijf zetels voor V7 in Wanica’

Raymond Sapoen.1‘Als er morgen verkiezingen zouden worden gehouden in Wanica, dan zou V7 vijf zetels binnenhalen en de NDP twee.’ Dit zegt Raymond Sapoen, DNA-kandidaat van V7/PL, op basis van de veelvuldige huis-aan-huisbezoeken en andere activiteiten die hij samen met zijn campagneteam uitvoert. ‘Dat is verkiezingswinst voor ons. Wanneer we hetzelfde aantal zetels zouden behalen, 3-3-1, zoals bij de vorige verkiezingen, dan is dat gewoon status quo. Verkiezingswinst is wanneer je minimaal één zetel erbij krijgt. En wanneer overmorgen verkiezingen zouden worden gehouden, zou er zelfs een zesde zetel bij kunnen komen.’ In 2010 was de VHP goed voor drie zetels, de NDP drie en de Volksalliantie één zetel.
Dagelijks is Sapoen, die tevens presidentskandidaat is van de PL, op het veld. Gisteren werd hij warm ontvangen door bewoners aan de Van Hattemweg. Naarmate de verkiezingen naderen, is te merken dat de intensieve campagnes hun tol eisen. ‘Het gaat je niet in je kouwe kleren zitten. Het vergt veel van je. Je hebt een ochtendprogramma, je hebt een middagprogramma en ’s avonds proberen we nog een aantal meetings te beleggen, waarbij je in kleinere settings met de mensen praat en de laatste informatie geeft. Daarnaast moet je je ook nog voorbereiden op de dag van de verkiezingen zelf en alle logistieke zaken eromheen.’
Sapoen waardeert het daarom des te meer dat zijn team zich elke dag weer tot het uiterste inzet om met de mensen te praten, vlaggen te planten, promotiemateriaal uit te delen en ‘deze laatste loodjes af te leggen’. ‘In deze twee weken vóór de verkiezingen wordt niet zozeer de nadruk gelegd op het plaatsen van vlaggen, maar meer op het praten met de mensen, hun noden aanhoren en hen bemoedigen, ook in de niet-traditionele gebieden’, vertelt Sapoen. Hij merkt op dat bij elke verkiezing de mensen steeds kritischer worden. ‘Belangrijk is zeker om naar de groep te kijken en haar aan te horen. Ook de jongeren moeten geïnformeerd worden over hun toekomstperspectieven en over hetgeen zich de afgelopen tien jaar op politiek gebied heeft afgespeeld’, aldus Sapoen.

error: Kopiëren mag niet!