NDP’ers vragen grote lappen grond aan in Saramacca

NDP’ers in Calcutta, Saramacca, hebben aanvragen lopen van grote lappen grond. Dagblad Suriname heeft de hand weten te leggen op een grondaanvraag van een jongere broer van de toenmalige dc Arunkumar Ramdhani. Het betreft een stuk van 15 hectare dat geldt voor uitbreiding van landbouwactiviteiten, zoals verwoord bij de aanvraag. Het stuk terrein ligt op het Nishaan Project, dat gelegen is achter de politiepost van Calcutta. De aanvraag dateert van 2011. Maar recent heeft de dc, die nu de scepter zwaait op het commissariaat van Coronie, ook een aanvraag lopen samen met nog andere NDP-bonzen, die actief zijn op het politieke veld.
Ressortleider tevens bestuursopzichter Kris Doerbalie vindt dat het niet kan dat de NDP’ers op deze wijze misbruik maken van hun positie. Hij is enkele maanden geleden op non-actief gesteld door de huidige dc van Saramacca, Lakshminarain Doebay. ‘Hij zette me onder druk om positieve adviezen uit te brengen bij grondaanvragen. Ook vond hij dat ik naar alle NDP-vergaderingen moest gaan samen met hem’, biecht Doerbalie op. Hoewel hij geen enkele dag de audiëntie met de dc heeft gemist, kreeg hij een brief dat hij zijn kantoor moest ontruimen en plaats moest maken voor een ander. Hoewel Doerbalie zijn verweerbrief schreef, mocht dit niet baten. ‘Ik zit nu thuis, maar heb wel een advocaat in de arm genomen om deze zaak aan te vechten.’
Het Nishaan Project kwam van de grond in de negentiger jaren. Intussen heeft een aantal personen er gebouwd, anderen gebruiken de percelen voor landbouwactiviteiten. Er zijn echter nog percelen die niet in gebruik zijn. Deze worden door dc Ramdhani samen met andere NDP’ers geprojecteerd om die vervolgens uit te geven aan derden. ‘Dit is een verkiezingsstunt’, zegt Doerbalie. Hij zegt dat de NDP’ers de burgers een stuk perceel als worst voorhouden, alleen voor het verkrijgen van stemmen.

Asha Gajadien-Bhagwat
NDP'ers vragen grote lappen grond aan in Saramacca

error: Kopiëren mag niet!