Jhauw: ‘Mark Cinal beetgenomen door Abop’

Jhauw (3)Voorzitter Ramsoender Jhauw van de Partij voor Integriteit, Nationale Motivatie en Gelijke Kansen (Ping) gaf gisteren tijdens een persconferentie te kennen dat hij aan de ene kant toch blij is dat Marc Cinal, lijsttrekker van de partij in Coronie, besloten heeft ‘zijn integriteit aan de Algemene Bevrijdings en Ontwikkelingspartij (Abop) te verkopen’. Cinal, die volgens Jhauw meerdere strafbare feiten op zijn naam heeft, zou alles voor een bedrag van SRD 35.000 hebben gedaan. Echter is de slechte daad van Cinal niet ongestraft gebleven. Na het verlaten van de partij zou de nieuwe Abop’er volgens een nieuwe afspraak naar het Johan Adof Pengel Luchthaven moeten rijden om een veel lager bedrag van SRD 15.000 te ontvangen. Doordat God Jhauw bijstond, heeft Cinal slechts SRD 1.000 uit zijn oorspronkelijke deal gehad. ‘De partij heeft hem beet genomen’, stelde Jhauw.
Van de partij had Cinal reeds bij de kandidaatstelling een voertuig, 2 computers, een brushcutter en een printer in bruikleen gehad. Deze moest hij na de verkiezingen weer inleveren. Volgens Jhauw weigert Cinal de spullen nog steeds terug te geven, waardoor hij nu bezig is juridische stappen te ondernemen. Cinal zou volgens hem beweren dat de spullen door Jhauw aan hem verkocht zijn. ‘Het is een groot probleem waarin Cinal de partij op dit moment heeft gezet, omdat er geen mogelijkheden meer zijn om de huidige kandidaten op de lijsten te vervangen.’ Jhauw gaf aan dat het de partij ook niet gelukt is om contact op te nemen met Steve Ngadiman, nummer 2 van Ping in Coronie. Op dit moment wordt dan ook aangenomen dat deze zich, onder druk van Cinal, ook heeft teruggetrokken.
Ping zit nu volgens Jhauw met het probleem dat Cinal gekozen kan worden en deze Ping-zetel mee kan nemen naar de Abop. Stemadvies geven is voor de partij op dit moment ook niet mogelijk, omdat de idealen niet teruggevonden kunnen worden in andere politieke organisaties. Jhauw gaf aan dat de partij een dag voor de indiening van de kandidatenlijsten nog geen kandidaten in het kokosdistrict had. Het was Cinal die hem op het laatste moment benaderde en verzekerde van een sterke positie in het district. ‘Ik nam het als een teken van de Almachtige en besloot deze man en de anderen te kandideren.’ Echter ontdekte de Ping-voorzitter ongeveer 2 weken geleden dat Cinal strafbare feiten, waaronder oplichting en mishandeling, had gepleegd.
Geconfronteerd met het feit dat hij slechts SRD 1000 heeft gehad in plaats van het oorspronkelijk bedrag, zou Cinal teleurgesteld zijn geraakt. Hij vertelde aan de Ping-voorzitter dat mensen misbruik van hem wilden maken en hij hierdoor terug wilde keren naar het politiek huis van Jhauw. Volgens de Surishopping-eigenaar gaf Cinal hem te kennen dat hij zijn eigen fout had ingezien. Het hele gesprek zou door Jhauw zijn opgenomen. Dit draaide hij ook af voor de aanwezige journalisten. In een video-opname, die Cinal zelf had laten maken, heeft de DNA-kandidaat hem zelf getoond dat hij was overgestapt naar de Abop. Hier liet hij reeds aan de partij weten dat hij de Ping had verlaten, terwijl Jhauw nog geen formeel schrijven van hem had ontvangen. Ook dit werd aan het publiek getoond. Met de val van de 2 kandidaten houdt Ping landelijk slechts 20 DNA-kandidaten over. Volgens Jhauw is de partij zelf van Cinal getraumatiseerd, waardoor nu alle antecedenten worden onderzocht. Indien nog meer negatieve zaken naar boven komen, zal de partij overwegen om deze mensen zelf te royeren.
FR

error: Kopiëren mag niet!