Marlon Rozenblad: “Ik kom om de ondernemers te beschermen”

Marlon Rozenblad.1“Wanneer u komt om mensen te helpen, moet u eerst in uw eigen behoefte hebben voorzien. Niet dat ik je een huis kom beloven, terwijl ik zelf geen huis heb”, zegt Marlon Rozenblad, nummer 5 in Paramaribo op de lijst van Alternatieve Combinatie voor Abop. “Ik ben geen rekruut bij de politie, een jeugdparlementariër of een leegloper die bij zijn moeder inwoont. Ik kom dus niet om mensen onder valse voorwendselen over te halen.” Rozenblad heeft alvast in zijn eigen behoefte kunnen voorzien en zich in het verleden ‘sociaal maatschappelijk bewogen’.
“Iemand kan je iets niet komen beloven dat hij zelf nodig heeft. Dit volk, vooral de drop-outs en de informele sector, heeft vooral mensen nodig die zich in het verleden sociaal hebben bewezen. Ik kom niet beloven. Ik heb graag dat mensen in mijn verleden een kijkje nemen. Ik ga me dus vooral voor de drop-outs sterk maken. Mensen moeten, voor de duidelijkheid, niet bij mij komen om alleen een job te zoeken bij de overheid. Mensen moeten met een optie en een project bij mij komen en dan kijken wij wat wij in de uitvoering kunnen doen. Ik doe veeteeltprojecten, ik kweek kippen, dus waarom zou ik dat niet aan een ander kunnen leren als ik dat voor mezelf heb kunnen doen?”
“Ons overheidsapparaat is log. Ik kom om mensen te stimuleren om in hun eigen behoefte te kunnen voorzien. Doe het zelf. Ik heb nu 8 industriële machines die ik op de vrouwenafdeling op Santo Boma met begeleiding ga inzetten. Dit zodat wanneer de dames naar buiten komen, zij geen overheidsbaan zoeken. Mensen moeten met hun eigen bedrijf kunnen beginnen.
Ik wil de Boslandcreolen in het binnenland waar het gras voor niets groeit, leren om schapen en koeien te kweken. Hetgeen ik nu doe, ga ik als parlementariër op een hoger vlak doen. Ik ben het al gewend, hoef het niet aan te leren. Een jongere is zelf hulpbehoevend. Wat gaat hij voor een jongere kunnen doen? Die man rijdt een bromfiets. Het eerste wat die man zal doen wanneer hij gekozen is, direct naar een car center gaan om de duurste auto te kopen.”
“Het kan nooit dat er mensen zijn die hetgeen ik in 35 jaar heb opgebouwd, dat in 4 jaar en 9 maanden hebben opgebouwd. Het kan nooit zegen hebben. De overheid zit vol schulden. Overal waar je gaat staat de overheid rood. Dat is niet correct. De komende regering die over zal moeten nemen, zal het heel moeilijk hebben om die puin over te nemen. Ik ben ready. Ik heb bewezen dat ik als Afro-Surinamer zodanig mijn budget in elkaar kan zetten, dat ik kan zeggen dat ik eigenaar ben op de Zwartenhovenbrugstraat. Er zijn niet veel ondernemers die dat kunnen”, zegt een trotse Rozenblad.
Wat Rozenblad ook als een probleem ziet, is de Chinese immigratie. Rozenblad noemt dit een Chinese ‘invasie’. “Ik noem het de Chinese invasie die alle ondernemers in Suriname kapot maakt. Unu no mang seki. Hoe wil de belastingdienst dat wij belasting afdragen? Om de 50 meter zie je een Chinees kapsalon. Dit is oneerlijke concurrentie. Daarom maak ik me sterk om een halt toe te roepen aan de Chinese invasie”, aldus Rozenblad.
Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!