Sapoen gaat voor kwaliteit

Sapoen gaat voor kwaliteit“Mensen die mij kennen, weten dat ik een bindende factor ben. Ik ben in staat bruggen te bouwen tussen personen en organisaties. Wij zijn een land in transformatie, een land in ontwikkeling, dus kunnen wij dat goed gebruiken”, zegt Raymond Sapoen, presidentskandidaat van de PL.
“Ik denk aan het energievraagstuk, voedselveiligheid, landschaarste, afnemende waterreservoirs en een aantal kwesties die grensoverschrijdend zijn. Het is dus belangrijk dat er over zulke internationale vraagstukken consensus wordt bereikt tussen de civil society en de politieke organisaties. Wij moeten verder kijken dan ons neus lang is. Wij moeten ook niet doen aan overlevingspolitiek. Ik laat mij in mijn missie niet leiden door 5 jaren, maar 5 waarden, namelijk: vrijheid, democratie, sociale rechtvaardigheid, duurzaamheid en solidariteit”, zegt Sapoen.
Naar Sapoen zijn mening moet er meer geïnvesteerd worden in de democratische en regionale instituten. “Wij moeten democratie niet slechts zien als dat deel van het kiezen van de volksvertegenwoordigers. Er moet geïnvesteerd worden in de Rekenkamer, Clad en al de andere onafhankelijke controle-instituten die de professionele en objectieve waakhond moeten zijn over onze staatsmiddelen”, stelt Sapoen.
Het belangrijkste waar Sapoen de nadruk op zal leggen, is kwaliteit. “Wij leggen in Suriname meer de nadruk op kwantiteit. Neem onderwijs als voorbeeld. Er zijn meer lokalen, meer boeken, maar die bieden geen garantie voor een betere kwaliteit. De 21ste eeuw vergt een ander visie op kwaliteit van het onderwijs. Wij moeten kinderen niet opleiden voor een carrière. Dat was old school. Wij moeten onze kinderen nu voor hun hele leven opleiden. Dat is die kwaliteitsverbetering waar ik het over heb”, zegt de V7-kandidaat.
“Ik ben niet zo goed in het geven van een cijfer aan mezelf. Er is binnen V7 gewoon een afspraak gemaakt. Wie binnen V7 de meeste stemmen behaalt, mag in de coalitie het presidentschap opeisen. Wij houden dus ons rustig aan ons afspraak. Het belangrijke is dat wij zoveel mogelijk stemmen binnen halen voor de V7-kandidaten. Het ligt dus in de bedoeling dat het aantal stemmen dat PL bij de vorige verkiezingen heeft behaald, omhoog wordt gebracht”, aldus Sapoen.
Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!