Grondenrechten belangrijk voor BEP-ressort Brokopondo

dblogoOp een zondag gehouden drukbezochte ressortvergadering van de BEP in het district Brokopondo, is naar voren dat de achterban veel belang hecht aan het grondenrechtenvraagstuk en de rechten van de Inheemsen en de Marrons. De Brokopondo-bewoners zijn van mening dat de regering Bouterse- Ameerali hen voor de gek heeft gehouden met de belofte de rechten van Inheemsen en Marrons in deze regeerperiode een wettelijke basis te geven.
Van het Samaaka-vonnis is niet veel uitgevoerd. Het presidentiële bureau voor grondenrechten dat stond onder leiding van ex-Juspol-minister Martin Misiedjan, heeft geen spijkers met koppen geslagen en NDP-parlementslid Rachied Doekhie heeft in De Nationale Assemblee te kennen gegeven geen voorstander te zijn van de wettelijke erkenning van de rechten van de in stam verband levende Surinamers
BEP-campagneleider Michel Felisi, die zelf heel goed bekend is met dit vraagstuk, geeft aan dat het grondenrechtenvraagstuk alleen middels dialoog tussen de binnenlandse gemeenschappen onderling en dialoog tussen de overheid en de binnenlandse gemeenschappen zal kunnen worden opgelost.

error: Kopiëren mag niet!