NPS roept kiezers op massaal te stemmen op Wayne Telgt

NPS roept kiezers op massaal te stemmen op Wayne TelgtDe voorzitter van de NPS, Gregory Rusland, gaf gisteren tijdens een persbriefing in Grun Djari te kennen dat de focus van de partij bij de komende campagne gericht zal zijn op jongeren. De partij wil jongeren een bijzondere plaats geven binnen de politiek door hen in de gelegenheid te stellen aan daadwerkelijke participatie te doen. Vandaar dat Rusland, zoals hij het zelf noemde, de ‘niet traditionele’ aankondiging deed waarbij hij alle kiezers van de NPS en V7 oproept om massaal op de lijstduwer van V7 in Paramaribo te stemmen. Dat is Wayne Telgt, gewezen mediaman en lid van de NPS-jongerenafdeling. Hij staat op nummer 17 van de V7-lijst voor Paramaribo. “Dit zal onze boodschap naar de kiezers toe zijn”, zegt Rusland. Rusland zegt dat hij niet alleen gelooft in de kwantitatieve vertegenwoordiging van jongeren, maar ook in de kwalitatieve. “De kwaliteit moet van dien aard zijn dat ze vanaf dag 1 kunnen meedraaien.” Telgt uitte op zijn beurt zijn enthousiasme over de gelegenheid die hem geboden wordt om mee te kunnen helpen aan de ontwikkeling van het land. Vanuit zijn positie als journalist is hij met heel veel zaken in de maatschappij geconfronteerd waar hij het niet mee eens was. Hij heeft in zijn praatprogramma ook vaker ‘openlijk kritiek geuit op iedereen’, laat Telgt weten. Nu kan hij, indien hij gekozen wordt, eraan werken om daadwerkelijk iets te doen om verbetering te brengen. Over zijn bijdrage binnen de NPS zegt Telgt: “We gaan nieuwe dingen doen, jonge dingen doen, maar we houden de ouderen met levenservaring en DNA-ervaring daarbij wel dichtbij. Wij gaan ervoor zorgen dat de verjonging, vernieuwing, verandering en verbetering waar de NPS voor staat, duidelijk zichtbaar worden”.
De lijstduwer heeft geen politieke ervaring
Deze strategie valt overigens niet in goede aarde bij alle NPS’ers. Enkelen hebben met verontwaardiging gereageerd op de strategie dat er wordt geadviseerd om op de lijstduwer te stemmen. “Het is in de Surinaamse politieke geschiedenis en die van de NPS ongekend dat er in het kiesdistrict Paramaribo, waar het boegbeeld van een partij of combinatie de lijsttrekker is, geadviseerd wordt op een andere positie de voorkeurstem uit te brengen. Die strategie roept nog meer vragen op, aangezien de lijstduwer pas in de politiek en de partij is en geen ervaring heeft op wetgevend en politiek gebied”, zeggen de bezorgde NPS’ers tegenover Dagblad Suriname.
“Deze strategie geeft in feite de onzekerheid aan die bij de voorzitter van de NPS leeft over zijn electorale kracht. De vraag is hoe de andere politieke leiders van V7 deze strategie zullen waarderen. Deze strategie heeft consequenties op het verkiezen van de kandidaten op de lijstopvolging. Het opstellen van de V7-lijst, met name in Paramaribo, heeft voor veel commotie gezorgd en heeft geresulteerd in het vertrek van de KTPI en het plaatsen van de SPA en DA’91 op respectievelijk nummer 8 en 9.” De NPS’ers maken zich zorgen dat deze aanpak van de voorzitter consequenties kan hebben voor de aanhang.

error: Kopiëren mag niet!