Nog geen vrijstelling van dienst op OW

dblogoDe kandidaten van de politieke partij VHP die op het ministerie van Openbare Werken (OW) te werk zijn gesteld, geven aan dat zij gisteren problemen hadden met het krijgen van vrijstelling van dienst om mee te doen aan de verkiezingscampagne. OW-woordvoerder Bobby Doerga geeft aan dat vanwege het feit dat de kandidatenlijsten gisteren pas zijn ingediend, er toen pas zekerheid was over wie wel of geen kandidaat is. ‘De klacht berust helemaal niet op waarheid. Er zijn tot gister nog 18 aanvragen binnengekomen. Er komen steeds meer aanvragen binnen, maar die moeten allemaal worden gescreend. Je kunt wel zeggen dat je kandidaat bent, maar wat als dat niet waar is’, stelt Doerga. Naar zeggen van Doerga heeft de minister al aangegeven dat deze zaken in orde moeten worden gemaakt. ‘Natuurlijk zullen de mensen vrijstelling krijgen, maar er zijn vooralsnog geen instructies. De minister was hiermee bezig. Ik weet nog niet hoe ver hij daarmee is, maar er worden geen aanvragen afgewezen. Er zijn aanvragen van personen van verschillende politieke partijen die nog moeten worden behandeld’, zegt Doerga.
VHP-DNA-lid Asiskumar Gajadien heeft ook rapportage gehad over deze situatie, waarbij een aantal VHP’ers nog vrijstelling moet krijgen. ‘Terwijl de andere ministeries allemaal keurig hebben gehandeld, blijkt dat OW-minister Rabin Parmessar, zelf DNA-kandidaat van de NDP, dat niet gedaan heeft. Ze zijn lastig gevallen in het krijgen van vrijstelling’, geeft Gajadien aan. ‘Dit is topvorm van machtsmisbruik. Het beperkt je in het voeren van campagne voor je partij. Ik denk dat dit gewoon een teken is dat de NDP bang is voor de verkiezingsuitslag en op allerlei manieren probeert een beperking te leggen op de campagne van de VHP/V7.’
Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft onlangs bekendgemaakt dat de regering besloten heeft om aan alle landsdienaren en met hen gelijkgestelden, die kandidaat of kandidaat plaatsvervanger zijn bij de op 25 mei 2015 te houden verkiezingen voor volksvertegenwoordigende lichamen, buitengewone vrijstelling van dienst te verlenen. Deze geldt voor de periode 9 april tot en met 26 mei 2015.
Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!