Randjiv Sunderpersadlall: ‘Bouta is een ganja-rokende Ravan’

aRandjivOp de VHP-massameeting maandagavond te Leidingen in het ressort Saramaccapolder heeft de schaduwkandidaat van de V7 in het district Wanica, Randjiv Sunderpersadlall, president en NDP-voorzitter Desi Bouterse getypeerd als een drugsgebruikende demonenkoning. ‘Bouta is een ganja-rokende Ravan en Ronnie Brunswijk is Kumbhkaran’, zei Sunderpersadlall in het Hindi in zijn eerste toespraak ooit voor een groot publiek. ‘Maar Ravan en Kumbhkaran zullen vernietigd worden door Ram’, zei hij. Hij zette VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi neer als Ram. In het Ramayana-verhaal heeft Ram de demonenkoning Ravan alsook zijn reusachtig broertje Kumbhkaran vermoord. Ravan had de vrouw van Ram, Sita, ontvoerd.
Dit verhaal vertelde Sunderpersadlall aan het einde van zijn speech. Hij had het in zijn betoog voornamelijk over ons onderwijssysteem. Hijzelf woont op Lelydorp en is afstuderende aan het Medisch Wetenschappelijk Instituut van de Anton de Kom Universiteit van Suriname. ‘Ook ik sta 04.00 uur in de ochtend op om vervolgens twee bussen te pakken naar de universiteit. Ik weet ook wat het is om studielimieter te zijn en hoe warm het kan zijn in de leslokalen’, waren enkele ervaringen die hij aanhaalde. Ook schroomde hij er niet voor om aan te geven wat het betekent om met slechts SRD 7 op zak naar de universiteit te moeten gaan.
Sunderpersadlall kwam met enkele voorstellen omtrent het onderwijsbeleid. Zo wil hij lokalen met airco’s. ‘Er moeten studentenflats komen aan de Leysweg voor districtskinderen. Ik stel voor om de verschillende leslokalen beter te benutten. Want na school zijn ze gesloten. Je kunt de lokalen ook gebruiken voor cultuur en sport in de middaguren’, stelde hij voor.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!