Optocht PL met V7-partners Nickerie succesvol verlopen

aOptocht PL en V7-partners 1
aOptocht PL en V7-partners 2Het initiatief van de Pertjajah Luhur (PL) om op zondag 5 april een optocht te houden in Nickerie, is massaal ondersteund door de andere V7-partners. In een kilometerslange rij zijn de deelnemers omstreeks 4.00 uur ’s middags vertrokken vanuit de Henarbrug om tegen 6.00 uur te eindigen bij het PL-centrum. PL-voorzitter Paul Somohardjo beschouwt de optocht als zeer geslaagd.
Honderden auto’s en een veelvoud aan sympathisanten namen deel aan de optocht. Het geheel werd begeleid door de politie en had een ordelijk verloop. Met wapperende vlaggen en gestoken in tenues van de V7-partijen hebben de enthousiaste deelnemers hun ondersteuning aan V7 duidelijk laten zien.
Na de optocht konden belangstellenden in het PL-partijcentrum genieten van een djarang kepang optreden. Daarna werd een feestvergadering gehouden, die werd afgesloten met een afterparty. PL-voorzitter Paul Somohardjo was zichtbaar tevreden over zowel de uitermate goede opkomst van deelnemers aan de optocht alsook het veilige verloop ervan. Ook de overige activiteiten waren zeer druk bezocht. Dat de Pertjajah Luhur en haar V7-partners ijzersterk zijn in Nickerie staat met dit evenement zonder meer vast.
In het rijstdistrict is William Waidoe namens de PL de DNA-kandidaat van V7. Hij staat op nummer 2 van de V-7-lijst. ‘Waidoe is populair en staat sterk in Nickerie’, is een conclusie van één van de deelnemers aan de optocht. Zelf stelt Waidoe dat indien Nickerianen verandering willen, hun denken en doen ook moeten veranderen. Er zou een mind shift moeten komen om onder meer de rijstsector tot ontwikkeling te brengen.
De V7-kandidaat maakt zich sterk voor de ontwikkeling van de agrarische sector in Nickerie, waarbij zeker aan de rijstboeren extra aandacht zal worden besteed. De landbouw zal volgens hem anders aangepakt moeten worden. Op de Nickerianen in diaspora doet hij een beroep om terug te komen naar Suriname en te helpen bij de ontwikkeling van het land. ‘Nickerie zouden we kunnen maken tot een metropool’, aldus Waidoe.

error: Kopiëren mag niet!