Monorath op nummer 2 AC Paramaribo

MonoratDe parlementariër en de deken van de Orde van Advocaten, Harish Monorath, zal op nummer 2 van de DNA-kandidatenlijst van de Alternatieve Combinatie (AC) in Paramaribo prijken. Dit wordt door Monorath zelf bevestigd. De lijsttrekker namens de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelings Partij (Abop) zal minister Alice Amafo van Sociale Zaken zijn, terwijl Edward Belfort van Justitie en Politie een lijstduwersrol zal krijgen op nummer 17. Monorath zegt dat partijvoorzitter Ronny Brunswijk al eerder te kennen had gegeven dat hij de nummer 2-positie toegewezen zou krijgen. ‘Bravo’ heeft zich duidelijk aan zijn woord gehouden. Dit is volgens hem iets dat hij een lange tijd bij zijn oude partners niet heeft kunnen merken. De Abop zit samen met de KTPI van Willy Soemita en PDO van Waldi Nain in AC-verband. Brunswijk had reeds op een structurenvergadering doorgegeven dat Belfort de lijst in Paramaribo zou trekken. Amafo zou lijstduwer worden en zou op de 17de plaats gekandideerd worden. Vernomen wordt dat de achterban van Belfort niet zo blij is met dit besluit.
Monorath haalde 762 stemmen in 2010 in Paramaribo. Hij was op plek nummer 4 namens Nieuw Suriname in Mega Combinatie-verband. Door niet genoeg erkenning binnen de MC en strubbelingen binnen de NS besloot hij samen met zijn collega Premdew Lachman een ander huis te zoeken. Monorath belandde zo bij de Abop, terwijl Lachman zich volgens Monorath stiekem aansloot bij de NDP. Gesuggereerd wordt dat Monorath voor een bestuurlijke functie zal gaan, indien hij niet wordt gekozen. Volgens de parlementariër wordt niets uitgesloten, omdat hij open staat om elke andere positie in te vullen.
Amafo heeft in 2005 reeds op de DNA-kandidatenlijst van de gele partij gestaan. Zij stond namens de AC in het kiesdistrict Paramaribo op de 2de plaats. Echter lukte het haar niet binnen te komen, omdat de AC toen maar 1 zetel behaalde en deze ging naar lijsttrekker Caprino Alendy. Namens de AC werd ze in september 2005 minister van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT). Zij trad in maart 2007 af toen aan het licht kwam dat zij met staatsgelden haar verjaardagsfeest had betaald. Dit werd haarfijn uit de doeken gedaan door parlementariër Jiwan Sital van PVF. Aanvankelijk wilde Brunswijk zijn levenspartner Fine Cairo op deze post. Na enorme tegenstand, ook in de coalitie, werd Richel Apensa naar voren geschoven en zij nam het roer op TCT over. In 2010 kon de AC niet deelnemen aan de verkiezingen in Paramaribo. Toen zou Amafo wederom op nummer 2 komen te staan en lijsttrekker was de ook de toenmalige voorzitter van de BEP, Caprino Alendy. Aangezien de gemachtigden van de partij te laat waren op het hoofdstembureau Paramaribo, kon AC niet deelnemen aan de verkiezingen in Paramaribo.
Partijvoorzitter Ronny Brunswijk heeft eerder op een structurenvergadering van de partij al meegedeeld dat de Abop in Paramaribo de plekken 1, 2, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 12, 14 en 17 zal invullen. De Abop mikt op 3 zetels in Paramaribo en zal er volgens Brunswijk met een strategie worden gewerkt, waarbij stemadvies zal worden gegeven om op nummer 17 te stemmen. Dit moet ervoor zorgen dat de zetels veilig worden gesteld. Voor de Abop zijn er ook andere namen van mensen die mogelijk op de lijst in Paramaribo zullen prijken. Het gaat om Falisie Pinas en Gordon Touw NgieTjouw.
FR

error: Kopiëren mag niet!