Hoofdstembureau Sipaliwini vergadert met politieke partijen

KandidaatstellingHet hoofdstembureau van Sipaliwini heeft op donderdag 2 april en zaterdag 4 april zittingen gehouden betreffende de kandidaatstelling van de diverse politieke partijen, die in het district zullen deelnemen aan de verkiezingen. Tijdens deze zittingen is mw.mr. M. Manohar als vertegenwoordiger van het Centraal Hoofdstembureau ook aanwezig geweest. Voorafgaand aan de zittingen is er ook een meeting geweest met vertegenwoordigers van de politie betreffende het veiligheidsaspect op de dag der kandidaatstelling en de dag der verkiezing van 25 mei.
De voorzitter van het hoofdstembureau van Sipaliwini, districtscommissaris mr. A. Jurel, heeft tijdens deze zittingen de politieke partijen het proces naar de verkiezingen uitgelegd en dat met hen doorgenomen. Dit had onder meer betrekking op het plannen voor de partijvergaderingen en het indienen van lijsten van getuigen. Voor het district Sipaliwini zullen er 7 partijen deelnemen aan de verkiezing, te weten de Alternatieve Combinatie (AC), de Amazone Partij Suriname (APS), de Nationale Ontwikkelingspartij (NOP), het Mega Front, de Nationale Democratische Partij (NDP) en A Nyun Combinatie (ANC).
Tevens is er tijdens de zittingen de verschillende tijden van indiening aan de partijen doorgegeven voor de dag der kandidaatstelling op donderdag op 9 april. Afgesproken is dat de APS zal aantreden om 8.00 uur, NOP om 8.30 uur, ANC om 9.00 uur, Mega Front om 10.00 uur, NDP om 11.00 uur, AC om 12.00 uur en V7 om 13.00 uur, aldus een persbericht van het Centraal Hoofdstembureau.

error: Kopiëren mag niet!