Startsein nieuwbouw AMC-SU

De jarige president Desi Bouterse en de president van de Islamic Development Bank (IsDB), Ahmad Mohammed Ali, gaven het startsein voor de bouw van nieuw Academisch Medisch Centrum (AMC). De president sprak van ‘een fantastisch verjaardagscadeau’
De jarige president Desi Bouterse en de president van de Islamic Development Bank (IsDB), Ahmad Mohammed Ali, gaven het startsein voor de bouw van nieuw Academisch Medisch Centrum (AMC). De president sprak van ‘een fantastisch verjaardagscadeau’
President Desi Bouterse en de president van de Islamic Development Bank (IsDB), Ahmad Mohammed Ali, gaven met een druk op de rode knop het startsein voor de bouw van een nieuw Academisch Medisch Centrum (AMC) voor geheel Suriname. De directeur van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), Antoine Brahim, gaf aan dat de toezegging gedaan door de president voor de bouw van een nieuw AMC in de periode februari 2013 van eminent belang was voor het AZP. Het AZP voorziet voor een belangrijk deel in de nationale behoefte aan gezondheidszorgdiensten. Hij deelde verder mee dat de toezegging ook van belang was in verband met de ontwikkeling van een nieuwe strategie en ‘Visie 2020’, waarin de transformatie van het AZP naar een AMC voor geheel Suriname centraal staat. Volgens Brahim wordt met de financiering van de IsDB en het Ontwikkelingsfonds van de OPEC voor Internationale Ontwikkeling (Ofid) een belangrijke bijdrage geleverd aan de waarborging van de continuïteit van hoogwaardige kwalitatieve gezondheidszorg voor de gehele Surinaamse gemeenschap.
De minister van Volksgezondheid, Michel Blokland, gaf aan dat de gehele gezondheidssector een transformatie meemaakt die gericht is op het principe van het beschikbaar, toegankelijk en het betaalbaar maken van gezondheidszorg voor het gehele volk. Volgens de minister is het de inspanning van de regering om verbetering te brengen in de infrastructuur. De transformatie naar een nieuw AMC-gebouw past geheel in het beleid van de regering.

Verjaardagscadeau

De president sprak over een ‘fantastisch verjaardagscadeau’. Volgens hem kan de transformatie van het AZP naar het nieuwe AMC geplaatst worden in het kader van het sociaal contract dat de regering Bouterse – Ameerali met de Surinaamse samenleving heeft gesloten bij haar aantreden. “AZP’ers, wij hebben nog een hele lange weg te gaan, maar met volle overtuiging geef ik aan dat dit een wezenlijke bijdrage zal leveren aan de verbetering van de gezondheidszorg”, aldus de president.
Bij het startsein hebben verschillende sprekers gebruik gemaakt van de gelegenheid om de president te feliciteren met zijn 69ste verjaardag. De transformatie behelst de bouw van een nieuw en modern academisch ziekenhuis en tegelijkertijd ook de renovatie en instandhouding van de huidige dienstverlenende faciliteiten.
DA

error: Kopiëren mag niet!