Suriname op zoek naar partners in Trinidad

mSurinameStaatsolie wil van start gaan om zijn olieproductie te verdubbelen van de huidige 16.000 vaten olie per dag, en is op zoek naar potentiele partners om twee nieuwe onshore olievelden in productie te brengen. Tijdens een lunch gehouden in Port of Spain heeft een delegatie van sprekers uit Suriname, onder wie Staatsolie-topper Marny Daal, investeringsmogelijkheden voorgehouden aan de aanwezigen om hen te overtuigen om samenwerkingsverbanden met Suriname aan te gaan.
Daal zei dat Suriname besloten heeft om partnerschappen aan te gaan om te opereren aan de twee onshore blokken in plaats van ze uit te zetten voor aanbod. Ze zei verder dat Staatsolie bedrijven uitnodigt, na het onderteken van afspraken, om reeds beschikbare gegevens/data over eerder geëxploreerde velden te bezichtigen en om zo voorstellen te doen. Daal deelde verder mee dat het aanbod ideaal is voor kleine en middelgrote bedrijven als de benodigde investeringen niet zo groot zijn als die voor offshore en diepwaterboringen.
De onshore aanbod zijn in Nickerie en Commewijne, twee blokken naast de reeds producerende velden. Volgens Staatsolie-directeur Rudolf Elias produceert Suriname 16.000-17.000 vaten olie per dag. Volgens Elias heeft ons land 92.5 miljoen bewezen vaten oliereserves (bbls) en 17.1 miljoen vermoedelijke reserves.

error: Kopiëren mag niet!